logo-white

God kaffe etterfulgt av bacon er det viktigste på hotellfrokosten

Hotellfrokosten er en viktig del av hotellopplevelsen for mange nordmenn, og det som er viktigst er god kaffe. Det sier 19 prosent i Tickets Respons analyse-undersøkelse. Frukt, egg og bacon er også viktige frokostingredienser som får nordmenn til å trives på hotellet. Bare 4 prosent synes at økologisk er viktigst.

Eksempel på god hotellfrokost (ill. foto: ticket.no)

Hører du til den store gruppen som mener at hotellfrokosten er en viktig del av hotellopplevelsen? Og som synes at vassen kaffe og eggerøre laget av pulver trekker ned opplevelsen?

Ellen Wolff Andresen (ticket)
Ellen Wolff Andresen (ticket)

Hotellfrokosten er viktigere for hotellene enn hva man kanskje skulle tro. Det viste seg ikke minst når en stor hotellkjede valgte å ta bort baconet fra menyen i fjor. Reaksjonene var overveldende og kjeden endte med å ta bacon tilbake på menyen. Med tanke på at hele 14 prosent av respondentene i undersøkelsen sier at bacon er det viktigste ved hotellfrokosten er det ikke så overraskende.

– God kaffe er det flest helst vil ha på morningen. Det å spise på hotellfrokosten som regel det siste man gjør før man sjekker ut og påvirker helhetsopplevelsen av hotellet , sier Ellen Wolff Andresen, som er markedssjef i Ticket Feriereiser.

At det finnes en god fruktbuffet og at noen lager omelett er også viktig.

– Det er mye fokus på å spise økologisk mat, men allikevel er det ikke mer enn 4 prosent som synes at frokostbuffeen er økologisk er det viktigste, sier Wolff Andresen.

Pølser er det som ligger helt på bunnen av listen. At det er flere ulike aviser, pannekaker, grønnsaker og oster er det heller ingen større interesse for.

Nordmenns favoritter på hotellfrokosten

1. God kaffe, 19 prosent

2. Bacon, 14 prosent

3. Fruktbuffet, 10 prosent

4. At noen lager omelett m.m., 10 prosent

5. Eggerøre, 7 prosent

6. Ferskpresset juice, 6 prosent

7. Pålegg, 6 prosent

8. At alt er økologisk, 4 prosent

9. Frokostblandinger, 2 prosent

10. God juice, 2 prosent

11. Ostene, 1 prosent

12. Grønnsaker, 1 prosent

13. Pannekaker, 1 prosent

14. Flere ulike aviser, 1 prosent

15. Pølser, 0 prosent

Øvrig:

Ingen av de overnevnte, 7 prosent

Vet ikke, 9 prosent

Kilde: Tickets respons analyse-undersøkelse med 1084 respondenter, riksrepresentativt utvalg. Spørsmål: Hva det viktigste med hotellfrokosten. Kun et svar.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

(foto: ©otoerres)

Reiselivsmagasinet på RadioRiksOslo torsdag 25. april 2024

(Foto: Ivan Sardi)

Økende interesse for sykkellandet Kroatia

Sykehusskip: Håndterapeut Yieddy Ferreira jobber med mobilitet sammen med en pasient (Foto: Tirsa Tapia Zamora)

Nytt sykehusskip for gratis kirurgi og opplæring i Afrika sør for Sahara

Fra mellomoppgjøret i 2023 (Foto: HK/LO)

Fare for streik i norske taxfree-butikker

Illustrasjonsbilde: Avinors elfly over Trondheim lufthavn, Værnes (Foto: Øystein Løwer / Avinor)

Norge skal etableres som internasjonal testarena for null- og lavutslippsluftfart