Helgen 9. og 10. februar ble reise-eventet Utforsk Verden arrangert for første gang i Oslo. Dette var et arrangement reisebransjen selv har tatt initiativ til, og som skulle være en arena for dialog og kontakt med erfarne reisende som ønsket å skaffe seg ytterligere kompetanse på reiser og reisemål i deres interesseområde. Og både deltagerne fra reisebransjen og de reiseglade besøkende fant fort tonen og var begeistret over formen på arrangementet.

Fra Utforsk Verden 2019 i Oslo (bildekilde: asb consult)

Fokus på dialog og kunnskapsoverføring

Utforsk Verden var lagt opp som et reise-event, der en messe var ett element, mens seminarer og annen dialog med de besøkende var like viktig. Dette fungerte bra og mange seriøst interesserte besøkende kom for å få førstehånds informasjon fra ekspertene.

Mange kom også spesielt for å delta på ett eller flere av de interessante seminarene, der det var et bredt spekter av temaer som ble presentert.

Blant de mange seminarene, kunne de besøkende velge å høre om alt fra eksotiske cruise til den transibirske jernbane, fra dykking til sykkelturer, lære mer om fotografering, og selvsagt få mer kunnskaper om en rekke spennende reisemål.

En annen form for reisemesse

Utforsk Verden er en annen form for messe enn de som tradisjonelt tilbys for publikum, og arrangementet kom til som et resultat av et initiativ fra sentrale aktører i reisebransjen.

Her deltok ledende turoperatører, internasjonale flyselskaper og cruiserederier, nasjonale turistkontorer og reisepublikasjoner. Noe av poenget var å kunne ha et tilbud til de med bred reiseerfaring og genuin interesse for å reise.

Utforsk Verden var et rendyrket reise-event, uten forstyrrende elementer, og med fokus på reiser til andre land. At arrangementet fant sted sentralt i Oslo, var også en viktig del av ideen.

Mange attraktive premier

For deltagerne på Utforsk Verden, vanket det ikke bare nyttig og interessant informasjon og gode tilbud, men også muligheter for å vinne flotte premier.

Blant disse premiene var det flybilletter, reiser opphold på interessante reisemål, samt gavekort på cruise og reiser etter fritt valg. Hele 12 besøkende på Utforsk Verden kunne glede seg over en liten ekstra påskjønnelse for sin deltagelse.

I tillegg var det konkurranser med flotte premier på noen av standene på arrangementet, med reise til Thailand og cruise som premier.

Årlig arrangement

Ifølge prosjektleder Arne Sundt-Bjerck, er dette ment å være et årlig arrangement, men de konkrete planer med hensyn til tid og sted blir avklart om ikke så lenge.

Følg med på www.utforsk-verden.no for å bli oppdatert på neste års arrangement!

Les også: Nytt og spennende arrangement for reiselystne! (februar 2019) – Utforsk verden i 2019 med årets beste Emirates-tilbud (januar 2019) – “Utforsk Verden ” — et nytt event for reiser ut av Norge (august 2018)

Kommentarer