Legendariske Goodyear Blimp er tilbake på himmelen over Europa – for første gang på nesten ti år. – Goodyear Blimp er et ekte ikon som har fanget interessen hos mange forbrukere og entusiaster både i USA og resten av verden i nesten hundre år, sier Mike Rytokoski, markedsdirektør for Goodyear Europe.

Goodyear Blimp - Luftskip - Zeppeliner - Tyskland -2020
På vei ut av hangaren (pressefoto: goodyear.com)

Goodyear Blimp sin tilbakekomst er den siste i en serie satsinger i det amerikanske dekkonsernets virksomhet i Europa. Den omfatter en prisbelønt oppdatering av det europeiske produktsortimentet gjennom de siste 18 månedene, en justering av selskapets distribusjonsnettverk for å vokse med en dedikert gruppe partnere, en lansering av mulighet for e-handel i utvalgte europeiske markeder, et nytt mediepartnerskap og en retur til internasjonal motorsport.

– Mange har ventet lenge på at den skulle vende tilbake til Europa, og dette er den perfekte feiringen av vår retur til internasjonal motorsport, vårt nye mediepartnerskap med Eurosport og de avanserte nyskapende nyhetene i produktsortimentet, sier Mike Rytokoski

Goodyear Blimp - Luftskip - Zeppeliner - Tyskland -2020
Cockpiten (pressefoto: goodyear.com)

Goodyear Blimp som skal fly over Europa, vil være et luftskip utstyrt med Goodyears varemerke, drevet av Deutsche Zeppelin-Reederei GmbH fra Friedrichshafen i Tyskland.

Goodyear Blimp - Luftskip - Zeppeliner - Tyskland -2020
Airborne (pressefoto: goodyear.com)

Tilbakekomsten markerer det nyeste kapitelet i det nesten 100 år gamle samarbeidet mellom Goodyear og Zeppelin.

Zeppelin NT-luftskipet er over 75 meter i langt – nesten en tre fjerdedels fotballbane – og nærmere 18 meter høyt.

Det er samme type luftskip som de tre Goodyear Blimp som brukes i USA.

Den vil fungere som en fantastisk varemerkeambassadør for Goodyear når den svever over landskapet og leverer unike bilder fra luften til viktige motorsportsarrangementer, samt driver kommersielle (passasjer) flyvninger over Tyskland.

– Zeppelin er stolte over å videreføre og utvide det langvarige samarbeidsforholdet med Goodyear, sier Eckhard Breuer som er direktør i Deutsche Zeppelin-Reederei GmbH.

– Vi gleder oss til å inkludere Europa i vårt samarbeidsområde og gi forholdet vårt en ny internasjonal dimensjon.»

Goodyear Blimp - Luftskip - Zeppeliner - Tyskland -2020
Klar for ny flytur over Bodensjøen i det sydlige Tyskland (pressefoto: goodyear.com)

Selv om den oftere er å se på himmelen over Amerika ved store sportsbegivenheter som NASCAR løp, NBA kamper og PGA golf turneringer, er Goodyear Blimp et ekte europeisk ikon.

Den ankom Europa for første gang i mars 1972, og jomfruturen skjedde fra Cardington i England i juni samme år. Det berømte luftskipet, som fikk navnet «Europa», fløy på den europeiske himmelen de påfølgende 14 årene.

Den viste seg ved en rekke viktige sports- og kulturarrangementer, inkludert tyske Grand Prix på Nürburgring i 1985, French Open i tennis på Rolland Garros i 1986 og to kongelige brylluper i Storbritannia, før den ble pensjonert i 1986.

Goodyear Blimp kom tilbake til Europa i årene som fulgte, men tirsdagens testflyvning fra Friedrichshafen i Tyskland er første gang Goodyear Blimp har flydd i Europa siden 2012.

Goodyear Blimp vil de kommende ukene fly i Friedrichshafen-området ved Bodensjøen og andre steder i Tyskland. Planen er at den skal levere bilder fra luften til noen av de store europeiske motorsportsarrangementene gjennom resten av 2020.

Dette vil også gi større og viktig oppmerksomhet til Goodyears comeback til internasjonal motorsport. Selskapet er allerede utnevnt som offisiell dekkleverandør til LMP2-klassen i World Endurance Championship (WEC), European Le Mans Series fra 2021 sesongen, British Touring Car Championship (BTCC), og via et nytt mediepartnerskap med den ledende europeiske sportskanalen Eurosport, FIA World Touring Car Cup (WTCR) og Pure ETCR, den første helelektriske touring car-serien fra 2020 sesongen.

Nettsidene til Deutsche Zeppelin-Reederei GmbH og Bodensee Airport Friedrichshafen finner du HER og HER

Kommentarer