For tredje året på rad har TUI samlet en oversikt over hvor deres 20 millioner årlige gjester foretrekker å reise i vinter, ikke overraskende er Gran Canaria alles favoritt også i år. Oversikten viser også at Vietnam seiler inn på nordmenns toppliste for første gang. 

Palmetre med juletrekuler (bildekilde tui)

– Vi er likere enn vi tror, og Gran Canaria er på topplisten hos 10 av TUIs 12 markeder. Vi ser også at mens nordboere foretrekker Kanariøyene i vinter, reiser sveitsere og østerrikere helst til eksklusive Maldivene. Det er også gledelig å se at Vietnam har kommet med på nordmenns toppliste i år, sier Nora Aspengren, som er kommunikasjonssjef i TUI Norge.

Nora Aspengren (tui.no)

Egypt er tilbake for fullt

Generelt ser vi at Egypt er tilbake på manges liste over populære reisemål i vinter og i høytidsukene, og reisemålet er for fullt tilbake i varmen.

Mens britene elsker spanske destinasjoner, så er reisende fra Polen de eneste som ikke har spanske reisemål på sin toppliste i år, de foretrekker å tilbringe ferien i Tyrkia, Egypt og Kenya.

Mexico er samlet sett den femte mest populære feriedestinasjonen i vinter, hovedsakelig på grunn av stor etterspørsel fra Storbritannia og Norden. Tyskere og nederlendere er også de eneste som har vinterreiser på sine topp fem reisemål denne vinteren.

Nordmenns topp fem reisemål i vinter:

  1. Gran Canaria
  2. Tenerife
  3. Lanzarote
  4. Phuket
  5. Madeira

Nordmenns topp fem land i vinter:

  1. Spania
  2. Thailand
  3. Portugal
  4. Mexico
  5. Vietnam

Kommentarer