Las Palmas og Tenerife er de mest populære reisemålene i vinterferien. På tredjeplass finner vi Bangkok, etterfulgt av London. Det viser nye tall som reisebyrået Ticket har tatt frem i forbindelse med vinterferien.

Strand, huske/disse - Ticket

Ticket ser en klar økning til soldestinasjonene i vinterferien. Mest populær er Gran Canaria, men langreisene til Thailand øker også mot vinterferien i fjor. Bestillingene til Bangkok øker med 11 prosent, mens Phuket øker med to prosent.

Ellen Wolff Andresen (ticket)

Ellen Wolff Andresen (ticket)

– Vi velger de tradisjonelle reisemålene i vinterferien og reiser helst vekk der det er solsikkert. Gran Canaria er suveren på toppen og passer for alle aldersgrupper, sier Ellen Wolff Andresen, markedssjef i Ticket.

Tall som Ticket har tatt frem for vinterferien viser at vi pakker reisen vår selv mer enn vi gjorde tidligere. Selv om det er mange som velger charter til Thailand er det en større andel som bestiller fly og hotell samtidig, spesielt til Bangkok og Phuket. De som flyr til Bangkok reiser som regel videre til sol- og badreisemålene.

– De fleste reisene i vinterferien ble booket for mange måneder siden, men for de som nå ser etter et avbrekk i utlandet i ferien er det fortsatt en del muligheter igjen. Reisene tar aldri slutt. Om man er fleksibel i forhold til reisemål og avreisested kan man fremdeles finne en reise, forteller Wolff Andresen.

Topp 10 — Reisemål*:

1. Las Palmas (1)
2. Tenerife (2)
3. Bangkok (4)
4. London (3)
5. Phuket (5)
6. New York (9)
7. Lanzarote (8)
8. Amsterdam (12)
9. Zürich (10)
10. München (6)

Topp 10 — Land*:

1. Spania (1)
2. Thailand (3)
3. USA (4)
4. Storbritannia (2)
5. Tyskland (5)
6. Sveits (7)
7. Portugal (11)
8. Frankrike (6)
9. Tyrkia (8)
10. Danmark (9)

Toppliste — Sol og bad*:

1. Las Palmas (1)
2. Tenerife (2)
3. Lanzarote (3)
4. Phuket (4)
5. Cancun (5)
6. Fuerteventura (7)
7. Funchal (9)
8. Havanna (11)
9. Varadero (6)
10. Dubai (15)

*Bookinger hos Ticket t.o.m. 2.2.15. Listene viser reiser i vinterferieukene 8-9. Tall i parentes viser fjorårets plasseringer.

Kommentarer