Planlegger du en vår eller påsketur til Portugals hovedstad Lisboa ? Her finner du en rekke forslag til gratis aktiviteter for barn og andre som er unge til sinns.

Torre Belém - Belemtårnet - Lisboa - Portugal
De 30 meter høye Torre Belém sto ferdig i 1519 og har siden 1983 vært oppført på UNESCO`s verdensarvliste (Foto: Turismo de Portugal)

Lag din egen mynt på Museum of Money: Ironisk nok er det gratis å komme inn på pengemuseet, som er åpent onsdag til lørdag klokken 10-18. I tillegg til å støpe en mynt med ditt eget ansikt kan du også prøve å løfte en 12 kg tung gullklump og besøke de ulike utstillingene. Om lørdagene er det også forskjellige familieaktiviteter.

Les mer på nettsidene til Museum of Money HER og på Visit Lisboas nettsider HER

Se på kunst: Hver søndag etter klokken 14 har kunstmuseet Gulbenkian gratis adgang. Her kan du gå på oppdagelse blant de skiftende utstillingene. Husk også å ta en tur i hagene, der det også er skiftende kunstutstillinger – og muligheten til å se om du kan få øye på månedens fugl.

Les mer på Gulbenkian`s nettsider HER og hos Visit Lisboa HER

Besøk det arkeologiske museet: Belém arkeologiske museum har den største samlingen av arkeologiske gjenstander i hele Portugal. Spesielt den egyptiske utstillingen er verdt et besøk.

Barn har alltid gratis adgang, men søndag klokken 10-14 er det også gratis adgang for voksne.

Les mer på Visit Lisboa`s nettsider HER

Baixa, Chiado - Gamleby - Lisboa - Portugal
Fra Lisboas gamleby Baixa Chiado (Foto: Turismo de Portugal)

Spill ball i parken: Parken Quinta das Conchas har en stor og velholdt hage hvor det er rikelig med muligheter til å leke, spille ball eller nyte en piknik under trærne.

Lørdag morgen er det også et marked i parken, og der kan du kjøpe delikatesser fra lokale produsenter – for eksempel som noe ekstra til pikniken.

Les mer om Parken Quinta das Conchas på Wikipedia HER

Les flere saker om Lisboa HER og om Portugal HER

Kommentarer