Det begynte med et vellykket samarbeid om Bauhaus-jubileet. Nå fortsetter Tysklands Nasjonale Turistkontor (DZT) og CNN International Commercial (CNNIC) sin felles oppdagelsesreise gjennom tysk historie med Great Big Story. Filmkampanjen ble lansert i forbindelse med 30-årsjubileet til murens fall og gir et mangfoldig innblikk i landes rike kultur og ukjente fasetter.

Minnesmerke ved Berlinmuren (foto: ©otoerres)

I løpet av fire episoder av Great Big Story-serien kalt «God tur», opplever seerne en unik guide gjennom Tysklands kultur, kunst og natur og treffer på uvanlige steder og fascinerende personligheter.

Fokuset ligger på skjulte reisemål som har utviklet seg til ordentlige høydepunkter de siste tiårene. De enkelte episodene publiseres av Great Big Story i ulike mediekanaler i løpet av neste måned.

– Murens fall og den påfølgende gjenforeningen var et lykketreff for tysk innkommende turisme. Siden begynnelsen av 1990-tallet har antall internasjonale overnattinger økt med to og en halv gang. Vår filmkampanje iscenesetter denne utviklingen av turisttilbudet de siste 30 årene. Great Big Story har vist seg som en god plattform for å presentere Tyskland som et attraktivt ferieland til et bredt internasjonalt publikum, forteller administrerende direktør i DZT, Petra Hedorfer.

Petra Hedorfer under GTM i Magdeburg (©otoerres)

I den første videoen, som ble offentliggjort i forbindelse med 30-årsjubileet til murens fall 9. november, føres seerne gjennom Tysklands såkalte grønnsakshage og hjemstedet til kanskje verdens mest berømte agurk — sylteagurken fra Spreewald.

Se videoen HER

Great Big Story har også tatt turen til et sted som takket være sine spektakulære fjellformasjoner allerede flere ganger har blitt brukt som kulisse for kjente filmproduksjoner: Elbsandsteingebirge. Fjellformasjonen ligger sørøst fra Dresden, og fra sandsteinplatået på bastionen her har man en fantastisk utsikt ut over bygda Elbtal og helt til østlige Erzgebirges vedsideliggende landskap.

Videre inviterer Great Big Story til det legendariske karaokeshowet i Berlins Mauerpark samt dykker ned i den fascinerende verdenen til den gamle gassbeholderen i Oberhausen, som i dag fungerer som industrielt minnesmerke og Europas høyeste utstillings- og arrangementslokasjon. I de kommende episodene kan man altså glede seg til uvanlige reisemål rettet mot et internasjonalt publikum.

Les flere saker om Ferielandet Tyskland HER og HER, samt om Reiselandet Tyskland HER og HER

Kommentarer