Idag – tirsdag 5. mars, startet det nyetablerte danske flyselskapet Great Dane billettsalget på sine ruter fra Aalborg lufthavn til henholdsvis Edinburgh, Dublin og Nice.

Great Dane Airlines ble presentert for offentligheten i midten av februar og har annonsert oppstart med rute og charterflyvninger fra midten av juni.

Selskapet skal fly charter for reisearrangøren Bravo Tours fra Aalborg, Billund og København. Destinasjoner blir ifølge check-in.dk: Mallorca, Rhodos, Kreta og Varna i Bulgaria.

Great Dane Airlines har også annonsert egne ruteflyvninger fra Aalborg til Edinburgh i Skottland, Irlands hovedstad Dublin og Nice på den franske rivieraen.

Selskapet skal også ha solgt seter til danske turoperatører på disse rutene.

Great Dane Airlines ble stiftet av to naboer fra Hjørring, som ligger knappe fem mil nord for hovedbasen i Aalborg lufthavn.

Selskapets vil bruke to leasede Embraer E 195AR regionaljets med plass til 118 passasjerer og en rekkevidde på 4.260 kilometer – DVS 450 kilometer lenger enn til Gran Canaria.

De siste dagene har det blåst littt rundt selskapet etter at danske medier avslørte CV-juks fra en av de to stifterne. Vedkommende har trukket seg fra sine posisjoner i ledelsen, men er fortsatt eier i selskapet.

Klokken 12.00 idag tirsdag 5. mars startet billettsalget på selskapets egne ruter til Edinburgh, Dublin og Nice. Det lokkes med priser som starter på 499 DKK for en enkelt reise til Nice, samt 599 DKK for en billett til Dublin og Edinburgh.

Great Dane Airlines sine nettsider finner du HER

kilder: check-in.dk, nordjyske.dk, dr.dk

Kommentarer