Idag – lørdag 22. oktober,  blir den historiske byen Erfurt i Tyskland olympisk igjen. Byen inviterer til verdens største kulinariske prestasjonsshow  og  blir frem til den 25. oktober et Mekka for kokker og konditormestere fra hele verden. Størst er interessen rundt “Kokke -OL 2016“. 

Jimmy Øien og Tony Martin er to av deltakerne på det norske laget i Kokke-OL. Her er de to under sommerens Gladmatfestival i Stavanger, hvor Tony Martin deltok med sin food truck "Den lille Havfyren" (Foto: ©otoerres)

Jimmy Øien og Tony Martin er to av deltakerne på det norske laget i Kokke-OL 2016. Her er de to under sommerens Gladmatfestival i Stavanger, hvor Tony Martin stilte med sin food truck “Den lille Havfyren” (Foto: ©otoerres)

Erfurt inviterer til et todelt arrangement bestående av en fagmesse (inoga) og et treffpunkt for internasjonal kokkekunst (IKA)/Culinary Olympics.

Fagmessen er for gastronomi- og hotellfagfolk, men informerer også hobbykokker om trender, nye produkter og innovative løsninger. Rammen om det hele er avvekslende og opplysende programmer med ”Live-Cooking” og konkurranser i grønnsakskutting.

7000 smakfulle kunstverk

De første kulinariske olympiadene fant sted i Tyskland allerede i det nittendet århundre. Hensikten var å presentere det tyske kjøkken og samtidig nyte kulinariske lekkerbiskener fra andre land.

Arrangementet i 2016 startet fredag den 21. oktober med ”Nasjonenes inntog”. De følgende dagene tryller mer enn 1500 kokker fra 40 nasjoner frem 7000 smakfulle kunstverk av noen menyer på sine skinnende kjøkkener. Disse blir deretter satt frem og fortært. Med mer enn 2100 forhåndsolgte menybilletter er årets begivenhet allerede i ferd med å slå rekorden fra 2012. Tradisjonelt tar lagene fra Norge og Sverige topplasseringene i konkurransen.

Les flere saker om kokkekonkurranser HER

Nettsiden til IKA Culinary Olympics finner du HER

Les tidligere saker om Erfurt HER

Les mer om den tyske byen Erfurt HER og HER 

Kommentarer