Flyselskap må ut med 130 000 kroner i erstatning til ansatte ved videregående skole etter at en flyavgang til Tallinn ble kansellert.

Scandinavian Airlines (SAS) har gått med på å betale erstatning til en gruppe på 54 passasjerer, etter at deres fly brått ble kansellert ti minutter før avgang. Gruppen, som består av ansatte ved Vinstra Videregående Skole, skulle reise fra Gardermoen til Tallinn i Estland på jobbreise den 14. oktober 2016.

Hvorfor flyet ble kansellert fikk de ingen forklaring på, forteller Marianne Bøe Jervell, som er bibliotekar ved skolen og med i reisefølget.

– Etter kanselleringen ble vi sendt til Tallinn i fire grupper, med mellomlanding i forskjellige land. Dette resulterte i at vi mistet en hel dag av turen, samtidig som at mange aldri fikk sin bagasje ved ankomst, sier Bøe Jervell, som er lite imponert over hvordan passasjerene ble fulgt opp.

Ble først nektet erstatning

Etter reisen kontaktet rektor ved skolen flyselskapet, men fikk beskjed om at kanselleringen ikke var erstatningspliktig. Passasjergruppen ga seg imidlertid ikke med det, og meldte kanselleringen til flyerstatningstjenesten AirHelp, som tok saken videre. Etter tre måneder fikk gruppen gjennomslag for sitt krav, og ble totalt tilkjent 13750 Euro, eller rundt 130 000 kroner.

– Det er ikke ofte vi representerer så store grupper i erstatningssaker i Norge, og vi setter stor pris på at vi vant frem i denne saken. Dette er et godt eksempel på at man ikke skal gi opp selv om man blir nektet erstatningen man har krav på i første omgang, sier landssjef for Norge i AirHelp, Andreas Hermansson i en pressemelding.

Flere relaterte saker finner du HER,  HER og HER

 

Kommentarer