Dubai Tourism har lansert en ny kortfilm, der tre Hollywood-skuespillere utforsker Dubai. Filmen er regissert av den prisbelønte regissøren Reed Morano.

Gwyneth Paltrow, Kate Hudson og Zoe Saldana - Dubai Tourism - Tradisjonell arabisk båt
På tur med tradisjonell Abra-båt i Dubai Creek. Fra venstre: Gwyneth Paltrow, Zoe Saldana og Kate Hudson (bildekilder: visitdubai.com/related.dk)

Dubais Department of Tourism and Commerce Marketing (Dubai Tourism) har lansert et spennende nytt samarbeid med de tre Hollywood-stjernene Gwyneth Paltrow, Kate Hudson og Zoe Saldana. 

Prosjektet er sentrert rundt kortfilmen “En historie blir til”, der de tre skuespillerne drar på oppdagelsesreise i Dubai, en tur som blant annet byr på inspirerende møter med lokalbefolkningen.

Dubai Tourism - Kate Hudson - Kunstmarked - Attelier
Kate Hudson i kunstmarkedet (bildekilder: visitdubai.com/related.dk)

– Inspirert av Hans Høyhet Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum, visepresident og statsminister i De forente arabiske emirater, gjenspeiler menneskene i Dubai byens underliggende ånd – at det ikke finnes noen øvre grense for hva som er mulig. En historie blir til skiller seg fra andre filmer ved at den tar opp nøyaktig dette karaktertrekket til Dubai. Det er en historie om individets egen oppdagelsesreise – i samspill med Dubai og dets folk. Uansett hvem du er eller hvor du er fra, har reisen din til Dubai ingen mållinje – og det er uendelig mange ulike stier å utforske, sier Issam Kazim, administrerende direktør i Dubai Corporation for Tourism and Commerce Marketing (DCTCM).

Filmen er regissert av den Emmy- og Director’s Guild Award-belønte regissøren Reed Morano, som er kjent for sin dype, naturlige og filmatiske stil. Filmen fanger essensen av hver av skuespillerne samt forholdet dem imellom, samtidig som den skildrer Dubais skjønnhet.

– Noe av det beste med å reise er å knytte en forbindelse til en by, dens folk og lokale kultur. Dubai er et spesielt sted fordi det er en smeltedigel. Byens historie skrives både av de som er født her og er stolt av sin kultur, og de som har kommet hit nylig med sine egne verdier og tradisjoner. Tiden min i Dubai var over all forventning – og det er fremdeles mye mer å se der, sier den Oscar-belønte skuespilleren Gwyneth Paltrow om filmen.

Dubai Tourism - Gwyneth Paltrow på stranden
Gwyneth Paltrow på stranden i Dubai (bildekilder: visitdubai.com/related.dk)

Skuespiller og gründer Zoe Saldana kommenterer:

Den store variasjonen jeg fant i Dubai, var perfekt. Jeg gikk fra å ri på hest ved soloppgang til å se på solnedgangen fra 150 meters høyde. Jeg kan ikke vente med å ta guttene mine med hit for å fortsette eventyret.»

Dubai Tourism - Film - 2019 - Zoe Saldana - Motorsykkel - Ørken - Beduin leir
Zoe Saldana besøker en beduinoase i ørkenen (bildekilder: visitdubai.com/related.dk)

Den Emmy-belønte skuespilleren Kate Hudson legger til:

– Jeg var så takknemlig for gjestfriheten jeg opplevde. Jeg brukte mye tid på å utforske de labyrintiske gatene i Old Dubai. Det var utrolig å finne et så pulserende kunst- og musikkfellesskap i hjertet av en så moderne, futuristisk by – som er det folk flest kjenner Dubai som. Men egentlig var det vennligheten til menneskene som gjorde besøket mitt så fantastisk, og som er grunnen til at jeg vil reise tilbake.»

Dubai Tourism - Kate Hudsom - Tekstil Souk - Bazar - marked
Kate Hudson i Dubai Textil Souk (bildekilder: visitdubai.com/related.dk)

Produksjonen av filmen, som ble innspilt i løpet av åtte dager med et team bestående av over tretti forskjellige nasjonaliteter, gjenspeiler ånden i en by som er født av multikulturalisme og som fortsetter å trives fordi folk fra alle samfunnslag hører til her.

– Som by er vi glad for å ha hatt besøk av Gwyneth, Kate og Zoe, og for å ha jobbet med en så utrolig regissør som Reed. Gjennom skuespillernes øyne ser vi verdiene, forholdene og opplevelsene som Dubai består av. Det er dette vi representerer. Vi er stolt av å være et hjemsted for over 200 nasjonaliteter, og vi lar gjerne besøkende skrive det neste kapittelet i sin historie her, legger Issam Kazim til.

Les mer om Dubai HER – Les flere saker om Dubai HER og HER

Kommentarer