Hamburg, porten mot verden, det vakre, høye nord: Det er ikke uten grunn at den grønne byen ved vannet anses å være en av Tysklands mest severdige byer. Selv de ellers så tilbakeholdne hanseatene kunne knapt skjule hvor stolte de var av byen sin, atmosfæren og den maritime sjarmen. Elven Elbe, Alster, Hafencity, Speicherstadt, Fischmarkt eller Reeperbahn — her er det mye storartet å oppdage hver eneste dag.

Den beste måten å oppleve en ny by på er å hoppe på en turistbuss eller en guidet båttur.

I Hamburg kan du nå gjøre begge deler samtidig- Hafencity Riverbus er en unik båtbuss som reiser både på vann og på land. Turen innebærer en 70 minutters reise på elven Elbe og på land i Hamburg sentrum, og starter i Brooktorkai 16 i Speicherstadt, som er den delen av Hamburg der du kan se gamle lagerhus, og som står på UNESCOs verdensarvliste. Bussreisen går videre til sentrum og deretter til halvøya Entenwerder i Rothenburgsort, en av de eldste bydelene i Hamburg.

Der blir turbussen din plutselig til et amfibisk kjøretøy som reiser videre på vannet. På vannet får du sett en meget imponerende flombarriere, før du kommer til Billwerder-bukten — et sted med mye historie og maritim industriromantikk. Etterpå går turen videre til en av de siste gjenværende ferskvannsmudderflatene.

Turene går hele året og avgangene er annenhver time

  • 01. april – 31.oktober fra kl. 10:00 til kl. 17:15
  • 01. november – 31. mars fra kl. 10:00 til kl. 15:00
  • Billetter for ungdommer fra 15 år og for voksne koster € 29,50 per person.
  • Barn fra 5 til 14 år betaler € 20,50 per person.
  • Billettene kan bestilles via nett

Flere detaljer om ruten finner du HER

Les mer om Hamburg HER og HER, samt om Tyskland HER

Les flere saker om Reiselandet Tyskland HER og om Ferielandet Tyskland HER

Kommentarer