Å sette bilen på ferga og reise til enten Danmark eller Tyskland har vært et populært alternativ for norske turister i en årrekke. Det gir deg sjansen til å ta med bilen på utenlandsferien, noe som kan være gunstig hvis dere er flere, har husdyr, og så videre.

Color Lines SuperSpeed 2 på vei inn mot Larvik etter en tur fra Hirtshals i Danmark (bilde: ©otoerres)

Selve fergereisen kan også være en kjempefin opplevelse. Man kan kose seg god mat, trivelig natteliv, rikholdig underholdningstilbud og et fint knippe spilleautomater fra selskaper som Cherry Casino. Ingen skal heller stikke under en stol at det også kan være mye som frister i taxfree butikken.

Litt avhengig av hvor man bor i vårt langstrakte land, kan man finne sjanser til å reise både til vest og øst, foruten den velkjente ruta sør over Skagerak. Uansett hva man velger, kan man se frem til en effektiv og morsom måte å gi ferien en pangstart på.

Mange gode alternativer i øster -og vesterled

Hvis du bor på Vestlandet kunne du før gjøre som våre forfedre, vikingene, som jo yndet å krysse Nordsjøen for å besøke Nord-England. En rute fra Bergen og Stavanger til Newcastle opererte i en årrekke, men ble lagt ned for for vel 10 år siden.

Fjord Line - MS Bergensfjord - Håsteinfjorden
Cruisefergene MS Bergensfjord (bildet) og søsterskipet Stavangerfjord seiler i Fjord Lines rute mellom Bergen, Stavanger, Hirtshals og Langesund. De to fergene drives utelukkende på miljøvennlig naturgass. (foto: ©otoerres)

Skal du ta med bilen til Storbritannia, kan du derimot ta ferge både fra Nederland og Danmark. Det er kanskje ikke ideelt all den tid de som kjent kjører på «feil» side av veien der i gården. Skulle du allikevel velge denne turen, kan du også ta flere ferger som krysser Irskesjøen fra både Wales, Nordvest-England og Skottland til Irland.

Men vikingene reiste også østover, inn i Østersjøen. Det kan du fremdeles gjøre med ferge. En rekke ferger krysser fra Sverige til øvrige land langs Østersjøen. Det inkluderer populære feriedestinasjoner, som Polen, Estland, Latvia og Litauen.

Dette er steder som byr på veldig gode ferietilbud for en meget gunstig pris. Byer som Riga, Vilnius, Tallinn og Gdansk har svært mye å by på. Det gjelder både kultur, restauranter, natteliv og shopping.  

Nattklubbunderholdning - Tallink - Victoria1
Nattklubbunderholdning på Tallink`s ferge Victoria 1 som seiler på Østersjøen (foto: ©otoerres)
Perfekt utgangspunkt for europeisk bilferie

De to mest berømte og populære fergene som du kan ta fra Norge til utlandet går til Kiel i Tyskland og til Hirtshals i Danmark. Et utall norske sommerferier har begynt med å ta en av disse to rutene. Når du først kjører bilen av båten i Danmark eller Tyskland, ligger et helt kontinent åpent foran deg. Takket være Tysklands svært imponerende motorveinettverk kan du på kort tid komme deg til mange fristende destinasjoner i flere land. Det gjelder både i Belgia, Nederland, Frankrike, Sveits og Østerrike.

De fleste som tar danskebåten velger muligens å bli værende i ankomstlandet. Danmark er og blir en norsk feriefavoritt. Det er mye å ta seg til. Det finnes et utall av strender spredt omkring langs kysten. De utforsker man gjerne best med egen bil. I tillegg hører det med at København er en storby som det er lett å bli glad i.

Uansett hva du velger er det sikkert av du gir din bilferie et løft ved å benytte deg av en fergetur! 

Det 147 meter høye Himmelbjerget ligger ved Julsøen mellom byene Ry og Silkeborg i Danmark (©otoerres)

Kommentarer