Mens markedet flatet ut i mars, har etterspørselen etter leiebiler fra mosseselskapet Easy Rent falt som en stein i april.

Anne-Lene Paulshus Vold - Easy Rent - Hertz bilutleie - Moss
Anne-Lene Paulshus Vold og selskapet hennes Easy Rent har parkert 450 av 600 biler – nå gjelder det å redde jobbene (Foto: Jon Gran/Hertz)

Easy Rent som representerer bilutleiegiganten Hertz Bilutleie gjennom sin franchiseavtale i MossSkiAskimFredrikstadHalden og Sarpsborg, gjør nå det som står i deres makt for bokstavelig talt å holde hjulene i gang. Firmaet som har 25 ansatte, har 10 av sine folk ute av jobb på grunn av permitteringer og hjemmeomsorg.

– Vi slapp unna det verste i mars fordi vi som alltid har et etterslep på biler som er ute og som skal inn for service og sjekk. Nå i april opplever vi et inntektsbortfall på 70–80 prosent. 450 av våre 600 utleiebiler er blitt parkert. Markedet er ikke der. Arrangementer er avlyst og folk er usikre og reparerer ikke lenger småbulker. Dermed har de heller ikke behov for leiebil, sier daglig leder Anne-Lene Paulshus Vold.

Hun oppfordrer alle til å hjelpe til med å holde hjulene i gang, og med det ta service og reparerer skader på bilene sine. 

– Lokalsamfunnet er avhengige av denne verdikjeden også etter koronaen, sier hun.

Bilutleie - Hertz BilPool Toyota Auris Hybrid
Toyota Auris Hybrid i Hertz Bilpool (Foto: Hertz)
Millionene renner ut

Normalt skulle april måned har gitt selskapet driftsinntekter på 4,5 millioner kroner. Nå når man knapt millionen.

I fjor hadde Easy Rent – som eies 70/30 av Olav Breiviks Bilbutikk 1 og Anne-Lene Paulshus Vold – et overskudd på tre millioner kroner av driftsinntekter på 50 millioner kroner.

– Easy Rent er et sunt selskap som lenge har gått bra, og vi har likviditet til å holde ut en stund til. Men det er klart dette tærer veldig på. Vi må ha på plass nye avtaler med leasing- og forsikringsselskaper. Kompensasjonsordningen av Stortinget er vedtatt er veldig viktig. Den har en bred økonomisk effekt, og det er kjempeviktig for å holde mest mulig aktivitet i gang, sier Anne-Lene Paulshus Vold.

Jobbene viktigst

Selv holdes 15 gjenværende ansatte på jobb i gang med skifting av dekk, reparasjoner og serviceoppdrag.

– Vi prøver å være kreative og finne oppgaver. Min prioritet nummer én er å sikre jobbene hos oss til samfunnet normaliseres igjen. Våre ansatte skal ha full lønn så lenge jeg klarer å gi det, sier Anne-Lene Paulshus Vold

Paulshus Vold minner om at man for å opprettholde fokus på ansatte i jobb og aktivitet, også er også avhengig av nye tiltakspakker.

– Det er ingen tvil om at tiden etter korona nok blir krevende, og vi håper at regjering og NHO kommer med tiltakspakker som er tilpasset vår næring, på lik linje som andre reiselivsnæringer, sier hun.

Etter korona

cleardotNår korona-krisen er over ser hun også nye muligheter for Hertz i bilutleiemarkedet. 

– Vi tror vi i fremtiden får enda mer fokus på det grønne skiftet og miljø. Og der spiller vi som en stor aktør innenfor bildeling og mobilitet, en viktig rolle med at folk leier i stedet for å eie. Delingsøkonomien med digitale deling- og mobilitetsløsninger får nok et enda større fokus i fremtiden, sier Anne-Lene Paulshus Vold.

Flere relaterte saker finner du HER, HER, HER og HER

Kommentarer