Island inviterer hele verden til Polar Beat. En unik live konsert med stjerneband som Sigur Rós og Kaleo. Det blir ´Red Carpet opplevelse´, nordlys og nyttårsfyrverkeri. Alt virtuelt. Så man trygt kan danse seg inn i det nye året. Hver og en som sin favoritt 3D-avatar. Konserten er gratis.

Polar Beat - Virtuell Nyttårsfest - Island - Inspired by Iceland
Island inviterer til verdens største nyttårsparty med kjente artister som Sigur Rós. (Illustrasjon: Inspired by Iceland)

Det er en helt unik konsert og fest som Island inviterer til. Alle deltar som avatarer – også musikere og kjendiser. Av artister og band som vil opptre live er Sigur Rós og Kaleo mest kjent – i tillegg vil islandske stjerneskudd som Briet, Auður, Stuðmenn og Friðrik Dór opptre.

Det blir ´Red Carpet opplevelse´, og en magisk og mystisk vei fram til scenen lover arrangørene. Konserten er spådd å bli en opplevelse uten sidestykke. Hele arrangementet vil vises på den landsdekkende TV-kanal RUV (islandsk), og strømmes på www.newyear.is

Hvordan deltar man? 

Det er superenkelt å delta. Man forhåndsregistrerer seg bare med Snapchat-kontoen sin på www.newyears.is. Alle kan dermed bruke Bitmoji-avataren sin – eller opprette en ny – for å delta på konserten. 

Deltakertips: Heng med til over midnatt, og opplev det miljøvennlige, digitale festfyrverkeriet som markerer starten på 2021!  Nyttårsbegivenheten Polar Beat starter nyttårsaften kl. 23.30.

Banebrytende mener bassisten i Sigur Rós

– Dette blir verdens største scene. Som band er det fantastisk å være en del av dette banebrytende arrangementet som blander sjangre og verdener, og bringer mennesker fra hele verden sammen i en spektakulær opplevelse. Dette er et gjennombrudd for kreative mennesker over hele verden, mener Georg Holm, bassist i Sigur Rós. 

Polar Beat - Virtuell Nyttårsfest - Island - Inspired by Iceland
Musikere forvandles til avatarer for å kunne invitere alle til en helt unik konsert. Her Sigur Rós – Jonsi Avatar på Polar Beat (Illustrasjon: Inspired by Iceland)

Det er det islandske teknologiselskapet OZ som er ´arrangør´ av arrangementet. Med sin nye teknologi vil de levere unike og spennende opplevelser til deltakerne – både musikalsk og via de forskjellige virtuelle rommene som deltakerne kan besøke.

Som et selskap i front for denne typen opplevelser bruker OZ flere ledende avatar-plattformer, inkludert Snaps nye 3D Bitmoji.

– Dette blir vår premiere for en helt ny og ultimat verdensscene. Vårt mål er å forene mennesker i opplevelser, fulle av liv og energi, der alle kan samhandle og uttrykke seg. Med OZ-teknologi fjerner vi fysiske barrierer for publikum, bringer dem ombord og inn i live-arrangementer. Vi skaper nye muligheter for musikk, sport, spill og mote, sier Gudjon Gudjonsson, administrerende direktør i OZ. 

Et overflødighetshorn av en konsert

– Vi har virkelig savnet å kunne ønske gjester velkommen til Island store deler av året. Vi er kjent som ildens og isens land, der det magiske nordlyset nyttår etter nyttår sprer sitt festfyrverkeri over nattehimmelen. I år vil det dessverre ikke være mulig å besøke oss på ´den vanlige måten´, men med denne konserten gir vi alle et overflødighetshorn av smaksprøver av Islands natur, kunst og musikk, sier Sigga Dögg Guðmundsdóttir, administrerende direktør Visit Iceland.

Besøk www.newyears.is for mer informasjon, lag din avatar og bli med på festen! 

Kommentarer