SAS blir helseforetakenes foretrukne flyselskap de neste fire årene. Selskapet fikk førsteprioritet på de største og mest trafikkerte flystrekningene i Norge, både for pasient- og tjenestereiser. Det ble klart etter en anbudsprosess utført av Sykehusinnkjøp HF. Helseforetakene flyr innenlands i Norge for omlag 400 millioner kroner årlig.

SAS - Airbus A 320neo - family
SAS blir helseforetakenes foretrukne flyselskap de neste fire årene (Bilde: SAS – Scandinavian Airline)

Det var kombinasjonen pris og hyppige avganger som ble utslagsgivende for valg av selskap.

– Det er gledelig at vi har vunnet de største rutene, og vi ser frem til et fortsatt tett og godt samarbeid med Helse-Norge i tiden fremover til beste for pasienter og ansatte, sier konserndirektør og CFO i SAS, Torbjørn Wist.

– Vi skal også i de kommende årene vise oss tilliten verdig ved å levere pålitelig og servicevennlig flytransport for denne gruppen reisende som virkelig trenger flyet for å ha tilgang på helsetjenestene i Norge”.

SAS ble foretrukket som førstevalg på de mest trafikksterke strekningene i Norge, eksempelvis mellom Oslo og Stavanger, Trondheim, Harstad/Narvik og Tromsø.

Widerøe fikk alle rutestrekningene på det som omtales som kortbanenettet, og dette gir helsereisende sømløse gjennomgående reiser i kombinasjon med SAS’ nettverk.

Den nye avtalen trer i kraft 1.april 2020.

Les også: SAS og Apollo fornyer samarbeidsavtale verdt 1,4 milliarder

Flere saker om SAS finner du HER

Kommentarer