Britiske Flybe trekker seg ut av det finske markedet. Selskapet er blitt enige med Finnair om en avtale som går ut på salg av dets 60 prosent store aksjepost i Flybe Nordic for én €uro.

Finnair, som sitter på 40 prosent av Flybe Nordic som er moderselskapet til Flybe Finland,  vurderer nå flere alternativer for en ny eierstruktur – blant annet kan det bli aktuelt å få på plass en ny majoritetseier.

Flybe Nordic`s og Flybe Finlands flyvninger vil fortsette som normalt mens arbeidet med å rekonstruere selskapet /få på plass en ny hovedeier pågår, opplyser Finnair i en pressemelding.

Flybe og Finnair startet Flybe Nordic i 2011. Målet var å bli det ledende regionale flyselskapet i Nord-Europa. Flyvningene startet samme høst med ATR-72 maskiner på finske innenriksruter, samt enkelte skandinaviske utenriksruter , blant annet til Sverige og Norge.

Selskapet snakket om ruter i alle de skandinaviske landene , men det ble med noen få ruter, hvorav de fleste (deriblant Storckholm/Bromma – Oslo og Helsingfors – Trondheim) ble lagt ned etter kort tid.

Selskapet var også i diskusjon om en stortstilt satsing i Danmark i kjølvannet av konkursen i Cimber Sterling våren 2012. Heller ikke det ble det noe utav.

De siste to årene har Flybe Nordic også operert Finnairs europeiske kortrutetrafikk med Embraer 190-maskiner.

Kommentarer