Mens andre skisentre fortviler over mangel på snø, jobber Fonna Glacier Ski Resort på spreng for å grave fram veien til skisenteret. Heisen på Folgefonna åpner allerede til påske.

Skitrekket åpnes den 14. april (bildekilde: hardangerfjord.com)

Sommerskisenteret på Folgefonna pleier vanligvis å starte heisen i månedsskiftet april/mai, men i år begynner sesongen allerede til påske, 14. april. Selv om det har vært en tørr vinter på Vestlandet, kan daglig leder Michael Iversen melde om flere meter snø på isbreen.

– Brøytemannskapene står på for fullt for å klargjøre til åpning. Per dags dato har vi om lag åtte meter snø, så alt ligger til rette for svært gode forhold i påsken, sier Iversen.

Forventer mange besøkende

Den daglige lederen melder om stor interesse for den tidlige åpningen. Han kommer derfor med en anbefaling til alle som planlegger å vie turen til sommerskisenteret i Hardanger nå i påsken.

– Vi venter mange besøkende. Det er fremdeles mulig å sikre seg overnatting, men det begynner å fylle seg opp. Jeg anbefaler derfor å hive seg rundt og bestille, råder han og fortsetter:

– Husk på at vi holder til i høyfjellet. Vinterdekk eller sommerdekk med kjetting er nødvendig for å komme seg opp”.

Det skal være hele åtte meter med snø i sommerskisenteret på Folgefonna (bildekilde: hardangerfjord.com)

Iversen og kollegene kan skilte med prisvinnende gode skiforhold, men tilbudet blir noe begrenset nå i begynnelsen. Det blir likevel tilbud som passer for de fleste, med både park, langrennsløyper og flere traseer for alpint. I tillegg åpner de kafeen for de som ønsker seg forsyninger i løpet av en dag i bakken, skriver Fonna Glacier Ski Resort i en pressemelding.

Kanonsesong

Selv om åtte meter snø er mye, er det hakket mindre enn det som er «vanlig» på Folgefonna. Iversen har likevel stor tro på at det blir en bra sesong på isbreen.

– For hver dag som går, får vi flere og flere bookinger. Det er jo alltids vanskelig å spå hvordan en sesong blir, men blir været som annonsert, ligger alt til rette for en kanonsesong”.

Han får støtte av Sjur Vågen, content marketing manager i Visit Hardangerfjord. Han omtaler skitilbudet på Folgefonna som unikt. 

– Fonna er blant de fremste opplevelsene i Hardanger og Norden. Dagens turister er interessert i unike opplevelser og urørt natur, og begge deler får de på isbreen. Folk kommer verden rundt for å oppleve dette”.

Nettsidene til sommerskisenteret Fonna Glacier Ski Resort finner du HER og HER

Brøyting av veien opp til sommerskisenteret Fonna Glacier Ski Resort (bildekilde: hardangerfjord.com)

Kommentarer