En fersk undersøkelse viser hvor nordmenn frykter koronasmitte. – Utenlandsferie topper ikke listen, sier skadesjef på reise i Frende Forsikring, Petter Lassen.

Folk - restaurant - smittefare - Insplash - Frende
Restaurant er ett av stedene nordmenn er mest redde for å bli koronasmittet i sommer. (Foto: Unsplash)

Den ferske Frendeundersøkelsen som er utført av Norstat viser nemlig at det er på restauranter, kafeer og utesteder vi i størst grad frykter viruset. 

– Det er litt overraskende, men det gjenspeiler gjerne at de fleste holder seg i Norge i sommer, sier Petter Lassen.

Her frykter vi smitte

  1. På restaurant, kafe, utested: 38 prosent
  2. På ferie i utlandet: 31 prosent
  3. På teater, kino, revy o.l.: 21 prosent
  4. På jobb: 15 prosent
  5. På ferie i Norge: 15 prosent
  6. På treningssenter: 14 prosent

Hver tredje spurte sier at de ikke er redde for å bli smittet i sommer. Frendeundersøkelsen viser at bare en prosent av de 1000 spurte frykter hjemmesmitte.

Les også: Her ferierer nordmenn i sommer74% mere forsiktige på reise

Hold på gode rutiner

– Jeg håper folk tar med seg de gode rutinene inn i ferien, slik at vi kan leve som normalt når vi tar fatt på høsten, sier Petter Lassen.

– Hvis alle er flinke med smittevern i sommer kan vi komme inn i høsten med gode tall. Det er viktig å huske på de gode rutinene også i friukene. Sammen med vaksineringen er det gode regler og rutiner over hele landet som gjør at vi har klart oss såpass godt nå, sier han.

Skadesjefen håper alle nordmenn tar oppfordringen, enten de reiser til utlandet eller blir i Norge i ferien.

Mange vil til utlandet

Utenlandsferie ligger på andreplass over stedene vi er redde for å bli smittet i sommer. Lassen i Frende merker at interessen for utenlandsreiser øker hos nordmenn nå.

– Mange kunder kontakter oss nå for å spørre om dekningene på reiseforsikringen. Hvor de kan reise og hva de kan få hjelp med hvis noe skulle skje. Vi ser også at salget av nye reiseforsikringer øker fra samme tid i fjor, sier skadesjefen på reise hos Frende Forsikring. 

Flere relaterte artikler og nyheter finner du HER, HER og HER

Kommentarer