Det europeiske miljøbyrået (EEA) har nok en gang slått fast at Kypros har Europas beste badevann med en utmerket vannkvalitet på 99,1 %. Den populære ferieøya i det østlige Middelhavet har vært i toppen i mange år, og det rene vannet blir verdsatt av badeturister.

Oversikt over EU-landenes badevannskvalitet sommeren 2018 (kilde infograf: eu/visitcyprus.com)

Flere av strendene på Kypros finnes ofte på ulike topplister over Europas beste badestrender. Nissi Beach og Fig Tree Bay er noen av de mest kjente, men det finnes mange flere å oppdage på den solvarme øya.

Beliggenheten sørøst i Middelhavet betyr at badesesongen er lang, og man kan vanligvis ta seg et bad i krystallklart vann selv i desember. Det vet den store gruppen pensjonister som har gjort Kypros til sitt andre hjem om vinteren.

Protaras ved Ayia Napa (pressebilde: visitcyprus.com)

– Vi pleier å ta et bad hver eneste dag rundt jul og nyttår, sier pensjonisten Arne Henriksen.

Han har i mange år har tilbrakt rundt to måneder på Kypros om vinteren.

– I dag er det også lett å reise med gode flyforbindelser gjennom hele vintersesongen”.

Alle EU-land kontrollerer badestedene sine i henhold til bestemmelser i EUs badevannsdirektiv. Ved bedømming av vannkvalitet måler man innholdet av to typer bakterier: intestinale enterokokker og Escherichia coli (E. coli).

Badevannskvaliteten klassifiseres ettersom hvor mye tarmbakterier som finnes i vannet: «utmerket», «bra», «tilfredsstillende» eller «dårlig».[1]

Alle reisende til Kypros kan se frem til fantastiske bad, og de vet at det er trygt å svømme.

Les mer om badevannsoversikten på EEA`s nettsider HER

Flere saker om Kypros finner du HER

Pafos, Akamas (pressebilde: visitcyprus.com)

Kommentarer