Du er nok ikke den første som oppdager Tallinn som gourmethovedstad. De siste årene har den estiske hovedstaden virkelig markert seg på kartet, med et imponerende utvalg kreative og moderne barer, caféer og restauranter. Og det beste av alt? Du får mye for pengene!

Kulinariske fristelser i Tallinn (Foto: Visit Estonia)

Tidligere i sommer inviterte Visit Estonia den norske foodien Anders Husa til å besøke Tallinn. Dette var den populære matbloggerens tredje tur til Estland. Nå har Anders samlet sine beste tips i et helt nytt foodiekart over den estiske hovedstaden.

(screendump: andershusa.com)

Anders Husas foodiekart over Tallinn finnes HER (ekstern lenke)

En foodie er en person som er lidenskapelig og genuit interessert i mat, som ikke kun spiser på grunn av sult, men på grunn av interessen. Termene «gastronom» og «gourmand» beskriver det samme, som for eksempel en person som koser seg med mat kun for nytelsens skyld.

– Wikipedia

– Vi er veldig stolt over å jobbe med en matblogger av dette kaliberet. Gjennom samarbeidet får vi vist frem det særegne som kjennetegner estisk matkultur og de beste spisestedene Estland har å by på. Økt interesse rundt spesielle matopplevelser har bygget Estland til både et europeisk gourmet-mekka og en drømmedestinasjon for foodies. Vi håper at Anders sitt foodiekart inspirerer enda flere nordmenn til å reise til Estland for en langhelg fylt av spennende matopplevelser, sier Annely Vürmer, leder for Turistforeningen i Estland.

– Jeg har laget en kartguide til den moderne matscenen i Tallinn fordi jeg ønsker at folk skal finne frem til byens beste perler. Estlands hovedstad imponerer meg stadig mer, med et rikt utvalg av ulike mat- og drikkekonsepter, fra nordisk-inspirerte luksusrestauranter til koselige nabolagsbarer, sier foodie Anders Husa

NOYA er et av de aller nyeste tilskuddene på Tallinns restauranthimmel. Menyen er inspirert av det beste fra både det japanske og nye nordiske kjøkkenet. Bak restauranten står danske Claus Skovsted og nordmannen Njål Gaute Solland, kjent fra Sabi Sushi (Fotograf bildestrøm: Andrei Ozdoba)

Topper listene

Den estiske matscenen trekkes frem i den nordiske matguiden White Guide. Estland ligger langt foran sine baltiske naboer i matveien – og heller nærmere Skandinavia. Av 160 anbefalte restauranter i de baltiske landene ligger 114 i Estland – de fleste er i Tallinn!

Restaurant med sjøutsikt (Foto: Visit Estonia)

Les også: Ny-nordisk kokkekunst slår røtter utenfor Skandinavia –  (august 2018) – Nå blir det enda enklere å reise til Baltikums gourmethovedstad: Tallinn i Estland (juni 2018) – Topp 10 spa i Estland (januar 2018) –Estland feirer 100 år i 2018 (januar 2018) – Estland — reisemålet for mat, natur og spa! (juli 2017) – Julemarkedet i Tallinn — et av Europas beste (november 2014) 

Flere kulinariske fristelser i Tallinn (Foto: Visit Estonia)

Les mer om Estland HER, om Tallinn HER, samt om den nye restauranten NOYA HER og HER

Flere saker om Estland finner du HER og om restauranter HER

Dfly.no`s Twitterkonto  og Facebooksider finder du HER og HER

NOYA Tallinn ligger i Rotermanni 18 i Kesklinn, 2 nær både ferjehavna, sentrum og den verdensberømte gamlebyen eller Vanalinn,som den heter på estisk (Fotograf bildestrøm: Andrei Ozdoba)

(Fotografer bildestrøm i heading: Andrei Ozdoba/Visit Estonia)

Kommentarer