Dubrovnik er ikke bare en av de fantastisk vakre byene i Kroatia som er verdt et besøk. Her finnes også mange, bra restauranter der du både spiser godt og til gode priser. Dubrovnik ligger jo ved kysten, og på menyene er det mye fisk og skalldyr. Her får du en oversikt over restauranter som du absolutt ikke må gå glipp av!
Typisk kroatisk mat med mye fisk og skalldyr på menyen (grill). Her sitter du ved havet og kan bokstavelig dyppe tærne i vannet. Meget gode priser og en gudommelig skaldyrsrisotto.
Inne i gamlebyen ligger Gil’s. Litt upperclass og et kjøttkonsept som er annerledes. Kelneren kommer ut med kjøttet og en vekt, og så bestemmer du hvor stort stykke du vil ha og betaler kilopris. Noe høyere prisklasse, men fremdeles akseptabelt og ikke minst er kvaliteten meget god. Dette er ikke et typisk turiststed selv om restauranten ligger i gammelbyen.
En av de nyere i Dubrovnik. Moderne interiør og kjøkken med inspirasjon fra Italia og Asia.
En fantastisk restaurant med like gode kjøttretter som skalldyr. Herlig beliggenhet i den gamle delen av Dubrovnik der både turister og lokalbefolkning går. Proto åpnet i 1886 og har en lang historie. Restauranten har meget god service og sans for detaljer. Bordbestilling anbefales.
En førsteklasses restaurant som i 2008 ble kåret til verdens sjette beste restaurant av magasinet Condé Nast Traveller. Det forstår du lett når du sitter på terasssen og ser utover Adriaterhavet. Menyen varierer ut fra dagens fangst og utvalget på de lokale markedene, og maten er alltid utmerket.
Det finnes også to gode sushisteder i Dubrovnik. Shizuku som er drevet av en japaner, og klassikeren Bota Sare i gamlebyen, en restaurant som har eksistert i mange år nå.
Les mer om Dubrovnik HER, HER HER og HER
Flere nyheter, artikler og reisetips om Kroatia finner du HER
kilder: sembo, dubrovniksecrets.com