Amerikanske medier har den seneste tiden fulgt nøye med på Hertz Global Holdings Inc., selskapet som innehar merkevarene Hertz, Dollar og Thrifty, og som dessverre er sterkt utsatt for virkninger av koronapandemien.

Spekulasjoner om en søknad om et såkalt «kapittel 11» har ikke blitt kommentert av Hertz Global Holding Inc. Kapittel 11 gir beskyttelse mot konkurs, og vil tillate å holde virksomhet i gang, samtidig som selskapet utarbeider en plan for å rekonstruere og omstrukturere virksomheten.

Hertz sin forretningsmodell er globalt basert på franchisedrift, noe som betyr at virksomheten i for eksempel de nordiske landene, ikke blir direkte berørt av noen rekonstruksjoner i USA. I Norge eies og forvaltes de viktige franchiserettighetene av First Rent a Car Norway AS, som er et heleid datterselskap av Volvo Cars Corporation.

– Jeg vil understreke at vår virksomhet i Norge ikke blir påvirket av hendelsene som skjer i USA. I Norge kan kundene våre være sikre på å fortsette å bestille og få leiebil hos oss. Våre franchise-rettigheter påvirkes ikke av utviklingen i USA, og vårt fokus er, akkurat som før, å parere korona-pandemien og å ivareta våre kunder og ansatte på en god og trygg måte, sier Hertz Norge sin administrerende direktør Trygve Simonsen.

– Internasjonale og nasjonale reiser har falt dramatisk, men trenden viser at kundene våre i større grad leier biler i lengre perioder og bruker vårt langsiktige produkt, noe som er positivt. Vi ser også at kundene våre bestiller korttidsutleie av en bil med kortere forhåndsvarsel enn tidligere, og at de avventer ytterligere anbefalinger fra for eksempel Folkehelseinstituttet før de bestiller bil. Vi ser at reservasjonsinngangen går i riktig retning de kommende ukene, sier Simonsen

Flere relaterte saker finner du HER, HER og HER

Kommentarer