Hertz Global Holdings søker om rekonstruksjon i USA. Dette betyr at selskapet drives videre, men er beskyttet mot konkurs underveis i prosessen. Virksomheten i Norge, som drives på franchisebasis av Volvo-eide First Rent a Car Norway AS berøres ikke.

Hertz - bilutleie - USA - Pressebilde
Hertz Global Holdings søker om rekonstruksjon i USA. Virksomheten i Norden berøres ikke (Pressebilde: Hertz)

Hertz Global Holdings, som inkluderer merkevarene Hertz, Thrifty og Dollar, har søkt om restrukturering gjennom en såkalt Chapter 11-prosedyre i USA hvor selskapet er børsnotert.

Kort sagt betyr dette at selskapet drives videre, men er beskyttet mot konkurs og kreditorer underveis i prosessen. Det er ikke snakk om likvidasjon av selskapet, og prosessen som kapittel 11 innebærer har ingen direkte innvirkning på driften i landene som driver bilutleie under Hertz-franchisen.

I Norge eies franchiserettigheten av First Rent a Car Norway AS, som er et heleid datterselskap av Volvo Cars.

Nå starter prosessen med en omstrukturering etter amerikansk lov, hvor man prøver å finne lønnsomme løsninger for fremtiden. Hverken den norske virksomheten eller de nordiske landene er berørt av det som foregår i USA akkurat nå.

– For oss er det virksomhet som vanlig, selv om Corona-pandemien påvirker oss i stor grad. Kundene våre kan føle seg helt sikre når de fortsetter å bestille hos oss, sier Hertz Norges administrerende direktør Trygve Simonsen.

Les også: Hertz søker konkursbeskyttelse i USA – Vil ikke påvirke selskapets virksomhet i NorgeHertz Global Holdings Inc. i USA tungt rammet av koronapandemien – kunder i Norden blir ikke berørt

Flere relaterte saker finner du HERHER og HER

Kommentarer