Elton er en ny lade-app fra VG Lab som gjør det enkelt for bilistene å lade elbilen hos flere ulike selskaper og samtidig ha oversikten over alle ladestasjoner i Europa. Hertz tilbyr nå, som eneste leiebilselskap, dette til elbilkundene som en integrert del av leieforholdet. Dette er starten på et samarbeid begge parter ser for seg å utvikle slik at ladeopplevelsen for leiebilkundene blir så enkel som mulig.

Tesla (hertz.no)

– Vi leier ut stadig flere elbiler og 15 prosent av vår bilflåte nå er elbiler. Andelen øker måned for måned. Da er det viktig å gode tilleggstjenester som gjør det trygt, enkelt og forutsigbart å leie en elbil. Dersom man ikke har kjørt elbil tidligere kan det være mye nytt å sette seg inn i. Hertz har sammen med VG Lab utviklet en eksklusiv og digital løsning som gir kundene en god innføring i hvordan elbillading fungerer, og ikke minst mange gode triks og tips på veien. Vi er stolte av at VG Lab har valgt oss som sin eksklusive partner på leiebil og dermed gir oss mulighetene ha et tilbud du kun får hos Hertz, sier Trygve Simonsen, adm. direktør i Hertz Norge.

Naturlig å velge Hertz.

Med Elton finner brukerne både det raskeste og det rimeligste ladealternativet for den elbilen de kjører. På ladestasjonen lader man enkelt direkte fra appen, uten å måtte forholde seg til flere apper eller kundeforhold andre steder. Elton har i dag avtale med Recharge (tidligere Fortum), Kople og Ionity i Norge og Sverige. Flere ladeselskaper kommer.

– VG Lab er et laboratorium for eksperimentering og innovasjon i VG. Lading av elbil kan i dag være komplisert og forvirrende, og krever ofte at man har flere apper og medlemskap. Derfor gikk vi inn i dette markedet med appen Elton som samler smarte funksjoner og flere ladeselskaper i én app. Appen er enkel å bruke, og vi har mange spennende planer fremover som vil gjøre lading av elbil enda smidigere. Vi er også den eneste ladeappen som viser alle ladere i Norge og samtidig lar deg starte lading med utvalgte ladeselskap. Vi opplever Hertz som leken og hele tiden på jakt etter gode løsninger som gjør lading så enkelt som mulig. Derfor var det naturlig for oss å velge Hertz som en partner innenfor dette segmentet, sier Jørgen Elton Nilsen, leder i VG Lab.

Hertz-sjefen mener VG Lab med Elton har løst mange av utfordringene med å lade en elbil når du er på veien.

– Du kan ikke betale med kort direkte på ladestasjonene i Norge. Derfor må du bruke en app hvor du legger inn et betalingskort. Med Elton-appen er flere ladeselskap samlet i én app. Når kunden legger inn hvilken bilmodell han eller hun har leid hos oss får vedkommende også prisestimater og anslag på hvor lang tid en lading vil ta. Kundene får også et ladekart slik at de kan lage en reiserute og planlegge ladestopp på veien. Alt dette fjerner mye av den opplevde usikkerheten enkelte har med å skulle leie en elbil, sier Simonsen.

Teknologi og bærekraft.

Hertz er den største leiebilaktøren i Norge og posisjonerer seg nå for ytterligere vekst når pandemien gradvis slipper taket. Målet er å forandre nordmenns forhold til å eie, leie, dele og bruke bil.

– Det vil fortsatt være viktig for noen å eie en bestemt bil. Likevel er vi overbevist om at trenden går motsatt vei. Vi tror de fleste etter hvert vil være mer opptatt av å ha tilgang til en egnet bil akkurat når man trenger det. Da slipper man de kostnadene som det å eie egen bil fører med seg, samtidig som man får dekket sine transport- og mobilitetsbehov. Noen ganger trenger man en bil noen timer, andre ganger noen dager og i perioder kanskje i flere måneder. Hos Hertz får kundene, både virksomheter og enkeltpersoner, dekket alle disse behovene, sier Trygve Simonsen i Hertz.

Kommentarer