The Ethisphere® Institute har kåret verdens mest etiske virksomheter for 2020. På den eksklusive listen over 132 bedrifter og organisasjoner er Hertz den eneste fra sin bransje. Kulturen fremheves som det mest sentrale.

Trygve Simonsen (bildekilde: hertz.no)

– At man driver etter høye etiske standarder burde være selvsagt, og ikke noe å slå seg på brystet over. For oss er dette en anerkjennelse av at vi leverer den samme standarden over hele verden, sier Trygve Simonsen, adm. direktør for Hertz Bilutleie.

Riktig kultur

Ethisphere er regnet som den mest innflytelsesrike organisasjonen i verden når det gjelder å definere og utvikle etiske standarder. Deres rangeringer blir lagt merke til av alt fra finansmarkedene til storkundene.

– Etikk handler veldig mye som riktig kultur. Man kan lage regler og prosedyrer, men dersom den enkelte ansatte ikke har under huden hva som er god atferd og hva som ikke er det, blir etikkstandardene stort sett et skrivebordsprodukt. For oss henger etikk også sammen med våre ISO-standarder innenfor kvalitet og bærekraft, sier Simonsen.

Hertz jobber målrettet for å forbli best og mener at en moderne og mer klimavennlig bilpark også er en grunn til at selskapet gjør det bra på kåringene.

– For å vinne kampen om kunden må man ha rett kjøretøy og en god miks av kjøretøy, på rett sted og til rett pris. Her har vi lykkes godt de siste årene med økt tilførsel av kjøretøy med hybrid og el drivlinjer. I tillegg sier kundene at de opplever vår teknologi og vår service som smidig og effektiv. Vi er nå godt i rute til å nå nye milepæler i 2020, sier Simonsen.

Godt posisjonert

Nye forretningsmodeller er med på å forme fremtidenes bilutleie. Hertz har en klar ambisjon om å lede denne utviklingen for å sikre fortsatt vekst.

– Vi jobber med nye mobilitetskonsepter i sentrum av de største byene og skal vokse videre og forsterke oss også på blant annet varetransport og langtidsleie. Ingen er bedre posisjonert enn bilutleieselskapene for å utvikle og ta del i den mobilitetsrevolusjonen som nå kommer. Også her skal Hertz være best, sier Trygve Simonsen i Hertz Bilutleie.

Se hele listen HER

Flere relaterte saker finner du HER og HER

Kommentarer