Cannstatter Volksfest var opprinnelig en fest for landbruket. I år er det et arrangement med internasjonal popularitet, som feirer 200 års jubileum.

Dessuten blir Landwirtschaftliches Hauptfest (Landbruksfesten) 100 år gammel. Dobbeltjubileet skal markeres med en historisk folkefest, som går av stabelen fra 26. september til 3. oktober, 2018 i sentrum av Stuttgart.

Midt i byen, rundt slottsplassen, blir det satt opp en storslagen tivolipromenade fra det 19.- og 20. århundre.

Historiske utstillere, gjøglere, artister og kvakksalvere skal sørge for underholdning. Også illusjonskunstnere, et loppesirkus, tradisjonsrike karuseller som ligner nostalgiske pariserhjul, og en berg- og dalbane fra 30-tallet venter de besøkende.

I tillegg til den historiske folkefesten arrangeres jubileumsfestene — Cannstatter Volksfest og Landwirtschaftliches Hauptfest. De finner sted på Cannstatter Wasen (gressplenen). Du kan delta fra 28. september til 14. oktober.

Rundt fire millioner besøkende fra hele verden er ventet. De får oppleve feststemning i et gedigent telt, kjøre karusell og nyte regionale spesialiteter.

340 boder settes opp langs elven Neckar — de flotteste er trolig kremmermarkedet, som frister med kunsthåndverk, smykker, urter og krydder.

Høydepunktet er festtoget som går den første søndagen. Flott dekorerte hester og vogner fra Stuttgarts bryggerier, historiske kjøretøyer, musikkorps og glade mennesker i festlige drakter paraderer fra Königsplatz i sentrum av byen til Wasen i bydelen Bad Cannstatt.

I anledning Landbruksfestens hundreårsjubileum (29. september. – 7. oktober 2018) arrangeres det spesialutstillinger.

Les mer HER og HER

Les flere nyheter om Ferielandet Tyskland HER og om Reiselandet Tyskland HER 

Kommentarer