August er en måned da det er varmt nesten over alt. Middelhavslandene har høy sommervarme og i Norge har vi som regel deilige sensommertemperaturer. Nettstedet reiseguiden.no guider deg til augustvarmen.

Ganske varmt i august — opp til 22 grader

I august trenger du ikke å reise langt for å få høye temperaturer. Her hjemme er det fortsatt sommer, men vi vet jo alle at sommeren i Norge kan være minst sagt ustabil. Her er reisemålene som har minst 22 grader i august.

Helsingfors 

Den finske hovedstaden har mye å tilby både når det gjelder mote, kultur, severdigheter og fine restauranter. Bare en kort flytur bort venter denne spennende byen på deg. Gjennomsnittstemperaturen er 19 grader i august.

København

Den danske hovedstaden har også mye å tilby sine besøkere og er et perfekt reisemål i august om du vil til en storby med akkurat passelig mye sommervarme. Gjennomsnittstemperaturen er på 21 grader. Ta en tur til Tivoli, spaser rundt i Nyhavn, shop på Strøget eller dra ut til havet og bare lat deg.

Seattle

Denne amerikanske storbyen må du ikke gå glipp av. Her finnes utrolig mye og se og gjøre. Noen høydepunkter kan være å dra til toppen av Space Needle og bare nyte utsikten eller besøke Boeing-fabrikken å se på hvordan et fly blir bygd. Ta en kaffe på verdens første Starbucks før du shopper og spiser i det vakre bymiljøet. Rundt Seattle finnes det også mange vingårder som er verdt et besøk.

Brisbane

Australia har sin vinter når vi har sommer her hjemme, men i Brisbane betyr vinter temperaturer på rundt 22 grader i luften og 21 grader i havet. Regndagene er så få at sjansene for sol og fint vær er veldig store. Brisbane er også et bra utgangspunkt for mange aktiviteter og severdigheter i området. Besøk Noosa for sol og bad på en hvit sandstrand, Australia Zoo for å se dyr som koala, alligatorer, slanger og kenguruer eller ta en tur til Fraser Island — verdens største sandøy.

London

London er et av de mest populære weekendreisemålene og hit kan man reise året rundt, avhengig av hva man foretrekker. Å reise på en weekend til London i august er perfekt om du bare vil spasere rundt og oppleve Londons bydeler. Glem ikke å ta pauser i de fine parkene, Hyde Park er den største og mest kjente. Dagtemperaturen ligger på 21 rundt 21 grader, perfekt for en storbyferie.

Varmt i august — 22 til 28 grader

For deg som er ute etter mer stabilt og varmere klima enn her hjemme i august kan sette kursen mot Sør-Europa. Mange reisemål rundt Middelhavet har herlige badetemperaturer på denne tiden.

Kanariøyene

Året rundt-reisemålet Kanariøyene har mange herlige øyer, byer og strender å velge mellom. Gjennomsnittstemperaturen i luften ligger på cirka 26 grader og i havet er det 23 grader. velg mellom populære ferieøyer som Gran Canaria, Tenerife, Fuerteventura, La Gomera og Lanzarote.

Nice

Den franske rivieraen har deilig klima og i august ligger temperaturen i luften på cirka 26 grader. I havet er det 23 grader. Nice er rivieraens hovedstad og langs med den fine stranden får Promenad des Anglais, en syv kilometer lang strandpromenade med rullestein og klarblått hav. I Nice finner du alt fra eksklusive butikker og vanlige kjedebutikker til koselige restauranter og gater.

Barcelona

I Barcelona kan du sole deg på en sandstrand midt i byen. Kombiner severdigheter, kultur, fornøyelser og shopping med sol og bad. Dagtemperaturen i august ligger på cirka 27 grader og i havet er det 25 grader.

Hett i august — minst 28 grader

For de varmeste temperaturene i august skal du sikte deg inn på reisemålene som ligger aller lengst sør i Europa, eller så slår du til på en reise litt lengre bort. Her er reisemålene der solen lyser litt ekstra og temperaturene ligger på over 28 grader på dagtid.

Hellas

De greske øyene har fortsatt høysommervarme i august. Forskjellen er at det finnes fler ledige solsenger på stranden enn i juli. Havet er varmt og deilig — cirka 26 grader. Dagtemperaturen er på cirka 27 grader og på natten er det 24 grader.

Tyrkia

Tyrkia er et solsikkert reisemål og har ofte Europas høyeste temperaturer. I august er havet varmt og i luften er temperaturen på rundt 34 grader på dagene. Et reisemål for deg som liker når solen virkelig steker og nettene blir varme. Antalyakysten med feriebyer som Alanya og Side har ofte de høyeste temperaturene.

Kypros

Kypros er et av de reisemålene som har sommervarme aller lengst i Europa. Fra april til september kan du nyte av deilige temperaturer på øya. Her trives de aller fleste! De mest populære reisemålene er Ayia Napa, Fig Tree Bay, Limassol og Larnaca. I august ligger temperaturen på cirka 33 grader i luften og 25 grader i havet.

Los Angeles

California forbindes som regel med sol og varme. Og den beste tiden å reise hit for nettopp det er på sommeren. Los Angeles har cirka 30 grader i august. Men i havet er det ikke like varmt dessverre, cirka 17 grader kan du regne med.

Skrevet av Paulina Orell / Reiseguiden.no

Kommentarer