Nordmenn vil bestille charterreiser for 8 milliarder kroner i 2020, og romjula er høysesong for både planlegging og bestilling av sommerferien. Her er topplisten, samt de beste tipsene til årets fineste reisemål, opplevelser – og hvor du får mest ferie for pengene!

Sivota - Epirus - Hellas - Apollo
Sivota ligger i den greske Epirus-regionen (bildekilde: apollo)

Beregninger gjort av Apollo viser at 650 000 nordmenn vil reise på charterferie i sommer, og at over halvparten av disse vil gå til Hellas. Samtidig viser trendene at vi ønsker å utvide horisontene våre, og at 2020 blir året hvor vi prøver noe helt nytt!

– I følge Apollos reiseundersøkelse* ser årets største reisetrend ut til å bli at vi bryter litt med gamle ferietradisjoner, og rett og slett lever litt mer! Hele 35 prosent av Apollos Reiseråd* opplyser at de i år vil reise til et sted de aldri har besøkt tidligere, forteller Beatriz Rivera, som er presseansvarlig for Apollo i Norge.

Velger autentisk, fremfor etablert

I følge reisearrangøren lokkes vi også stadig mer mot det mer autentiske, og vil utforske mer. Hele 51 prosent av de spurte barnefamiliene i Reiserådet ønsker seg genuine reisemål fremfor etablerte og kommersielle, og 52 prosent forteller at de vil bruke ferien på opplevelser.

Plomari - Lesvos - Hellas
Fra Lesvos – Apollos rimeligste greske reisemål (bildekilde: apollo)

– Nordmenn er aktive eventyrere. Vi vil fylle ferien med oppdagelsesferder, bli kjent med lokalbefolkningen, oppleve naturen og lære noe nytt, forteller Beatriz.

Hun er derfor ikke overrasket over den økende interessen rundt øya Lesvos, eller regionen Epirus på det greske fastlandet. Begge byr nemlig på den perfekte kombinasjonen av flotte strender, store aktivitetsmuligheter og lokalt hverdagsliv. I tillegg er Lesvos Hellas rimeligste reisemål i år.

– Regionen Epirus er det perfekte utgangspunktet for oppdagelsesferder. Her får du øyhopping, småbyidyll og majestetiske fjelltopper på en og samme ferie. I byen Plomari på Lesvos glimrer skandinaviske menyer med sitt fravær og du kommer tett på lokalbefolkningen. Det er ikke tilfeldig at det er nettopp her vi har valgt å åpne vårt nyeste Mondo Boutique-hotell, sier hun.

Nykommer blir storfavoritt

Nærmere 150.000 nordmenn skal til Kreta i sommer, som dermed nok ett år blir sommerens mest populære reisemål. Hos Apollo er øya også foreløpig den best solgte, etterfulgt av Kroatia – som virkelig har markert seg som en feriefavoritt de siste årene.

Albania - Strand - Adriaterhavet - kvinner
Sommeren 2020 kan du fly direkte til Albania fra fire norske byer! (bildekilde: apollo)

Den største overraskelsen er derimot Albania, som i rekordfart har gått fra å være en relativt ukjent nykommer til å bli en av årets mest ettertraktede reisemål. Interessen rundt det nye ferielandet har vært så stor at Apollo lanserer to nye ruter til sommeren – og dermed tilbyr reiser dit fra både Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger.

– Albania er ett av mine favorittreisemål. Her venter det beste av to verdener; Middelhavets atmosfære, smaker og krystallklare badevann, kombinert med en helt unik historie og gjestfrihet. Dette er også ett av sommerens rimeligste reisemål – her får man imponerende mye ferie for pengene! Jeg har derfor ingen tvil om at 2020 blir året hvor det relativt ukjente landet blir en selvskreven favoritt, fastslår Beatriz.

Apollo - Norge - Reiseundersøkelse 2020
*Undersøkelsen er gjennomført i Apollos Reiseråd i desember 2019. Reiserådet er et utvalg av reisearrangørens kundedatabase, og resultatene er basert på 2200 besvarelser.

Flere saker om Apollo finner du HER

Kommentarer