Det ærverdige Hotel Bristol har holdt åpent hver dag i 100 år, gjennom alle krigsårene. Hotellet er det eneste av de tradisjonsrike luksushotellene i Oslo som har holdt åpent under hele koronakrisen. Vi gleder oss over at hotellet vårt nå fyller 100 år, sier direktør Lars Petter Mathisen.

Interiør - Hotel Bristol - Thon Hotels - 2020
Hotel Bristol fyller 100 år. (Foto: Anne Valeur)

– 1. juni 1920 sjekket de første gjestene inn på Hotel Bristol i Oslo. Hotellet har holdt åpent hver eneste dag siden åpningen. Den store hundreårsfeiringen holdes til høsten. Da skal vi ha jubileumsfest, forteller hotelldirektør Lars Petter Mathisen.

Lars Petter Mathisen - Direktør - Hotel Bristol - Thon Hotels - 2020
Lars Petter Mathisen er direktør på Hotel Bristol i Oslo. (Foto: Hotel Bristol)

– Dagen ble markert med kake til alle ansatte og gjester, som våre dyktige konditorer har bakt. Vi lagde også en marsipankake og et høyt rekesmørbrød spesielt til vår eier, Olav Thon. Dette er blant hans favoritter når han er på Hotel Bristol”.

Jubileumskake - Hotel Bristol - Thon Hotels - 2020
Marsipankaken som ble laget til 100-årsdagen av Hotel Bristols konditorer. (Foto: Hotel Bristol)

Renovering og ny nettside

I perioden frem til jubileet har hotellet modernisert sin logo og fått ny nettside.

Hotellet kan friste med et nytt og lekkert treningsrom. I tillegg er både konferansesenteret og Bristol Grill, samt gjesterom og suiter blitt pusset opp.

Les også: Hotel Bristol lanserer ny nettside (januar 2020)

– Hotel Bristol skiller seg ut fra andre hoteller. Vi har valgt å satse på det spesielle og nostalgiske ved vårt hotell. Her er det mye historie i veggene. Hotel Bristol er særpreget når det gjelder interiør og design, kunst og antikviteter. Hotel Bristol er kjent for ypperlig service og byr på lekre retter, tilberedt av dyktige kokker”.

– Mange av gjestene våre nevner den spesielle atmosfæren og den gode følelsen de får når de kommer inn på Hotel Bristol. Det sies at de får en mental pause fra omverdenen, noe som kanskje er viktigere nå enn noensinne, sier direktør Lars Petter Mathisen.

Gjesterom - Hotel Bristol - Thon Hotels - 2020
Hotel Bristol har 251 rom og suiter. (Foto: Anne Valeur)

Olav Thon: – Hotel Bristol betyr ekstra mye for meg

Hotel Bristol ligger i Kristian IV’s gate i Oslo og ble tegnet i 1918 av arkitekt Finn Rahn. Olav Thon kjøpte Hotel Bristol i 1974.

– Hotel Bristol er det første hotellet jeg kjøpte. Hotellet betyr ekstra mye for meg. Det ble starten på Olav Thon Gruppens hotellvirksomhet. Jeg synes hotellet er utrolig flott. Hotel Bristol er et av mine favorittsteder i Oslo. Hit kommer jeg ofte. Det har vært mange minnerike stunder på hotellet, blant annet giftet jeg meg med min Sissel og holdt bryllup med 250 gjester, sier Olav Thon.

Sissel Berdal Haga Thon, som er designansvarlig i Olav Thon Gruppen, har stått bak den store oppgraderingen av hotellet:

– Vi har under fornyelsen lagt vekt på å beholde det klassiske inntrykket av Hotel Bristol, men vi har allikevel tilført nye elementer som gir et visst moderne inntrykk.

Kurs og konferanse - Hotel Bristol - Thon Hotels - 2020
Hotel Bristol har mange bankettsaler og konferanserom. (Foto: Hotel Bristol)

– Vi kan nå presentere en særpreget og effektiv konferanseavdeling med alle moderne hjelpemidler. Våre vakre saler med den Mauriske Ballsal, Bristols Store Festsal og Bristol Hall i spissen er blant det ypperste som tilbys. Velkjent er også Bibliotekbaren og Vinterhaven, som er umåtelig populære møteplasser.

– Men mest av alt er det av stor verdi at Hotel Bristol har bevart sin sjel gjennom det hele. Vi gratulerer Hotel Bristol med 100-årsjublieet og ser at Hotel Bristol går inn i sitt neste århundre med stil, verdighet og eleganse. Hjertelig til lykke med dagen!

Les mer om Hotel Bristol HER

Les også: Hotel Bristol med ny profil (februar 2020) – Lars Petter Mathisen ny direktør på Hotel Bristol (september 2017)

Flere saker om Thon Hotels finner du HER

Utsikt fra rom - Hotel Bristol - Thon Hotels - 2020
Hotel Bristol ligger sentralt i Oslo. (Foto: Hotel Bristol)

Kommentarer