Det ble en festaften uten like når den offisielle åpningen av Hotel Norge by Scandic gikk av stabelen. Så mange som 3.000 jublende bergensere trosset regnværet og deltok på gratiskonsert med Sigrid, mens over 600 inviterte gjester fikk oppleve intimkonsert med Röyksopp. – At så mange bergensere trosset gråværet og stilte opp sammen med hotellets gjester og ansatte var helt fantastisk. Dette ble en fest jeg sent vil glemme, sier Svein Arild Steen-Mevold, adm.dir. i Scandic Hotels Norge.

Hotelldirektør Lise Solheim Haukedal og konferansier Tarjei Strøm fra NRK (bildekilde: scandichotels.com)

Hyllet byen

Hotel Norge åpnet dørene i juni i år etter å ha vært stengt for total renovering i nesten to år. Likevel var det var først i går at den offisielle åpningen fant sted ettersom møterom og ballsal har blitt pusset opp i sommer.

Åpningsfesten og gratiskonsertene var en hyllest til Bergen. Både Sigrid og Hot 8 Brass Brand fra New Orleans spilte for bergenserne utenfor Hotel Norge. Senere på kvelden var 600 inviterte gjester med på intimkonsert med Röyksopp.

– For en kveld og for en begeistring blant alle som møtte opp. Åpningsfesten ble akkurat et slikt møte mellom byen og hotellet som vi hadde drømt om. Nå ser vi frem til å arrangere mange flere gode opplevelser for lokalbefolkning og gjester i tiden fremover, sier hotelldirektør Lise Solheim Haukedal.

Konsert under åpningsfesten for Hotel Norge by Scandic (bildekilde: scandichotels.com)

Ballsal og møterom i moderne drakt

Gjennom hele sommeren har byggearbeidene pågått for å gjøre møteromsavdelingen klar til en travel høst. Sist uke åpnet endelig hotellets moderne møterom med en nordisk look, deriblant «Ballroom» med kapasitet på inntil 250 gjester

Hotellets nye Meeting Studios har topp moderne, lyse og fleksible møterom med fantastisk utsikt over Lille Lungegårdsvann. Gjestene kan velge mellom tre lekre Studios med fleksible løsninger, fire Studios med plass inntil tolv personer, en eksklusiv Studio Suite med behagelig lounge og plass inntil tolv personer. I tillegg til tre flotte Chambre Séparée med plass inntil åtte personer.

– Vi har fått en drømmestart. Gjestene har strømmet til hotellet og tilbakemeldingene har vært gode. Nå er vi glade for at også møterommene er ferdige slik at gjestene kan utnytte alle hotellets fasiliteter til det fulle, sier Haukedal. 

Hotel Norge by Scandic – The Meeting Studio – (Copyright Francisco Munzo)

Trekkplaster for nye nasjonaliteter

I sommer har Hotel Norge allerede rukket å bli et naturlig valg for nasjonaliteter som har vært lite representert blant turistene i Bergen. Nordmenn er naturlig nok den største gjestegruppen. Mer overraskende er det kanskje at Midtøsten, ledet an av De Forente Arabiske Emirater, Saudi Arabia og Qatar, er hotellets nest største marked, etterfulgt av USA.

– Dette er kjøpesterke turister som ønsker seg overnatting og aktiviteter av svært høy kvalitet når de besøker Norge. Som eneste hotell i Bergen har vi egen livsstils-concierge i Yngve Hansen, og hans viktigste arbeidsoppgave er nettopp å legge til rette for unike opplevelser for våre gjester. Et eksempel er at vi i løpet av kun seks uker i sommer har videreformidlet helikopterturer for millionbeløp, sier Solheim Haukedal.

Les også: Ikoniske Hotel Norge by Scandic har åpnet i ny drakt (juli 2018) - Hotel Norge by Scandic går for gull med Bocuse d’Or-vinner Ørjan Johannessen (januar 2018) - Scandic overtar Hotel Norge i Bergen — skal pusses opp for en kvart milliard (juli 2015)

Hotel Norge by Scandic – The Meeting Studio – (Copyright Francisco Munzo)

Les flere saker om Scandic Hotels HER og om Bergen HER

Hotel Norge by Scandic – The Meeting Studio – (Copyright Francisco Munzo)

Åpningsfest for Hotel Norge by Scandic på Torvalmenningen i Bergen (bildekilde: scandichotels.com)

 

Kommentarer