Ønsker du deg en storbyferie, og synes det blir for lenge å vente til sommerferien? Da er den internasjonale museumsdagen, fredag 18. mai, en flott anledning til å utforske noen av verdens store kulturdestinasjoner. Hotels.com er spesialister på overnatting og gir deg her tips om hvilke museer som er verdt å besøke og hvor du bør bo. 

Eremitasjen, St.Petersburg

Eremitasjen i St. Petersburg har en fantastisk samling kunst fra hele verden. Her finnes over tre millioner gjenstander som spenner fra steinalderen til tidlig 1900-tall.

Les mer om Eremitasjen HER (ekstern lenke) 

For virkelig å få utbytte av turen til St. Petersburg anbefales: 

Silver Sphere Inn, St. Petersburg

Silver Sphere Inn, St. Petersburg (Bildekilde: Hotels.com)

Elegante Silver Sphere Inn ligger i St. Petersburgs gamle bykjerne. Herfra har du utsikt til hovedgaten Nevski Prospekt og den berømte Peter- og Pauluskatedralen. Med Eremitasjen bare en 11-minutters spasertur unna er Silver Sphere Inn det perfekte valget i St. Petersburg. Her kan du velge mellom ni koselige rom, enten du ønsker familierom, standard, komfort eller førsteklasses, enkelt- eller dobbeltrom. Alle rommene har trådløst internett, behagelige møbler og LCD-TV.

Rom på Silver Sphere Inn koster fra kr 346 per natt. Gå til Hotels.com for bestilling og mer informasjon.*

Louvre, Paris

Louvre var en middelalderborg og palasset til de franske kongene inntil det ble gjort om til museum for nesten 200 år siden. Samlingen spenner fra antikken til første halvdel av 1800-tallet og er en av de viktigste i verden. Her finner du Mona Lisa, som muntrer opp slitne turister med sitt berømte smil.

Les mer om Louvre HER (ekstern lenke) 

Anbefalt overnatting: 

Hôtel Helussi (vinner av Loved by Guests 2018), Paris

Hôtel Helussi, Paris (Bildekilde: Hotels.com)

 

Med sin beliggenhet i nærheten av begge de store togstasjonene i Paris, Gare du Nord og Gare de L’Est, og innen gåavstand til Louvre, er Hôtel Helussi det opplagte valget for en weekendtur til Paris. Gjestene kan her velge mellom flere unike rom. Bestill for eksempel et elegant rom med balkong, eller slapp av i badstuen etter en lang dag med kulturopplevelser.

Rom på Hôtel Helussi koster fra kr 1519 per natt. Gå til Hotels.com for bestilling og mer informasjon.*

Guggenheimmuseet, Bilbao

Guggenheimmuseet, designet av Frank Gehry, anses som et av de beste museene i verden. Her finner du blant annet en betydelig samling av baskisk kunst, med verker av internasjonalt anerkjente kunstnere fra siste halvdel av 1900-tallet, som Jorge Oteiza og Eduardo Chillida.

Les mer om Guggenheimmuseet i Bilbao HER (ekstern lenke) 

Anbefalt overnatting:

Barceló Bilbao Nervión, Bilbao

Barceló Bilbao Nervión  (Bildekilde: Hotels.com)

Barceló Bilbao Nervión ligger sentralt plassert nær de kronglete gatene i gamlebyen, bare en 15 minutters spasertur fra Guggenheimmuseet. Nyt den vakre utsikten over elven fra et lyst og moderne hotellrom, eller prøv moderne varianter av smaker fra det baskiske kjøkkenet på Ibaizal Restaurant.

 Rom på Barceló Bilbao Nervión koster fra kr 894 per natt. Gå til Hotels.com for bestilling og mer informasjon.*

Metropolitan Museum of Art, New York

Metropolitan Museum of Art er med sine over to millioner gjenstander det største museet på den vestlige halvkulen. Samlingen dekker hele verden, fra antikken til nåtid.

Les mer om Metropolitan Mueseum of Art HER (ekstern lenke) 

Anbefalt overnatting: 

Royal Park Hotel and Hostel, New York

Royal Park Hotel and Hostel, New York, USA (Bildekilde: Hotels.com)

Royal Park Hotel and Hostel i hjertet av Bloomingdale er et supert og rimelig alternativ for en langweekenden i New York. Velg blant rom som spenner fra sovesal til enkelt- og familierom, og utforsk the Big Apple! Du kommer til Metropolitan Museum of Art enten ved å spasere gjennom vakre Central Park, eller via byens godt utbygde offentlige transportnett. 

Rom på Royal Park Hotel and Hostel koster fra kr 828 per natt. Gå til Hotels.com for bestilling og mer informasjon.*

British Museum, London

Storbritannias største museum ivaretar nasjonens arkeologiske og etnografiske samling, som inneholder over åtte millioner gjenstander, fra forhistoriske skjeletter til deler av det atenske Panteon og utsøkte gullsmykker.

Les mer om British Museum HER (ekstern lenke) 

Anbefalt overnatting:

Caesar Hotel, London 

Caesar Hotel, London, Storbritannia (Bildekilde: Hotels.com)

Caesar Hotel ligger i Bayswater, et av byens mest attraktive områder, som er kjent for sine parker og vakre hus fra Viktoriatiden. Paddington Station og flere T-banestasjoner ligger mindre enn ti minutters gange unna. Dette er et ideelt utgangspunkt for å nyte alt London har å by på — både kultur og shopping. 

Du kommer enkelt til British Museum med T-banen, eller du kan spasere gjennom flotte Hyde Park eller sofistikerte Marylebone og Fitzrovia, for å oppleve mest mulig av Londons yrende liv. 

Rom på Caesar Hotel koster fra kr 1277 per natt. Gå til Hotels.com for bestilling og mer informasjon.*

Kommentarer