I februar er det karnevalstid i flere byer i Europa, og økningen av hotellpriser i flere av byene kan derfor knyttes til det populære arrangementet. I Norge er det vinterferier, og byer som Geilo og Lillehammer ser en solid oppgang i gjennomsnitttlige hotellpriser sammenlignet med forrige måned.

Venezia har Europas høyeste økning med 26% i forhold til januar 2015 (Foto: Matteo Bertolin Unionpress)

Venezia har Europas høyeste økning med 26% i forhold til januar 2015 (Foto: Matteo Bertolin Unionpress)

tHPI Europa: Venezia og Bern`s hotellpriser øker i karnevalstiden

I februar arrangeres karneval i flere byer rundt om i Europa, og en av de mest populære byene for arrangementet, Venezia, har Europas høyeste økning med 26% i pris sammenlignet med januar 2015. Planlegger du en tur til kanalbyen i februar må du belage deg på en gjennomsnittspris på 1.413 kr per natt i forhold til 1.120 kr i januar.

Bern i Sveits er annen by med karnevalsfeiring, og går forbi London som Europas tredje dyreste by med en gjennomsnittspris på hele 1.727 kr per natt. Dette er en oppgang på 9% fra januar 2015 hvor gjennomsnittsprisen lå på 1.589 kr per natt, og en oppgang på hele 18% sammenlignet med februar i 2014 hvor gjennomsnittsprisen var 1.465 kr.

De dyreste hotellbyene denne måneden er allikevel i Geneve med en gjennomsnittspris på 2.171 kr per natt, og Monte Carlo med 2.206 kr per natt.

tHPI Europa: Gjør et kupp i Øst-Europa

Men selv om det er karneval er det mulig å gjøre reisekupp i andre europeiske byer. I Praha har den gjennomsnittlige prisen gått ned med 19% i februar til 610 kr per natt, i forhold til januar hvor prisen lå på 749 kr per natt.

Både St. Petersburg og Krakow har gått ned ytterligere i pris og begge byene har nå en gjennomsnittspris på 453 kr per natt, og de er bare slått av Sofia og Porto som europas billigste byer med en gjennomsnittspris på 514 kr per natt.

Hotellpriser i Europa

Hotellpriser i Europa - trivago - februar 2015

tHPI Norden: Vinterferie på Geilo blir en dyr affære

I de nordiske landene er det Norges Tromsø og Geilo som troner som de dyreste hotellbyene denne måneden. I Tromsø ligger gjennomsnittsprisen for en natt på 1.439 kr, en oppgang på 8% fra januar 2015 hvor prisen lå på 1.327 kr. Geilo er nordens dyreste by med en gjennomsnittspris på 1.448 kr per natt, også en oppgang på 8% fra januar hvor prisen lå på 1.345 kr per natt.

Lillehammer er også en populær destinasjon i februar måned, og gjennomsnittsprisen har gått opp 15% sammenlignet med januar 2015, og man må nå ut med 1.325 kr i gjennomsnitt for et hotellrom per natt i februar.

Hotellpriser i Norden

Hotellpriser i Norden - trivago - februar 2015

*Prisene viser gjennomsnittlig pris for overnatting i dobbeltrom på hotell

trivago Hotel Price Index (tHPI) viser hver måned gjennomsnittlig hotellpris for de mest populære europeiske byene på trivago. Prisene er basert på et dobbeltrom på hotell, og er utregnet på bakgrunn av mer enn 2,5 millioner daglige hotellsøk. trivago lagrer hver måned alle hotellsøk, og gir derfor et godt overblikk over hotellpriser for den kommende måneden. Hotellprisene stammer fra over 150 bookingsider, og er derfor den mest omfattende hotellprisindeksen på markedet.

Les mer HER

Kommentarer