Den aktuelle diskusjonen mellom babyboomere og millennials topper seg gjerne i jula når hele familien møtes og skal være under samme tak.

Hotels.com - XmasEscapes - 2019
(Bildekilde: Hotels.com)
  • Norske boomer-foreldre bruker i snitt 35 minutter på å bebreide millennials for at de ikke er voksne nok.
  • Rundt 174 millioner single millennials over hele verden kommer til å være omringet av par denne jula.
  • Nesten en femtedel (17 prosent) av alle millennials her i Norge sier at det de oftest føler seg kritisert for av andre familiemedlemmer, er at de er single.
  • Andre juledag klokka 16.25 er tidspunktet unge norske voksne føler for å ta farvel med familiejula.
  • XMASESCAPE* På Hotels.com får du 50 prosent rabatt på bestillinger gjort 26. desember for overnattinger samme kveld.

Denne jula gir Hotels.com™ alle single millennials litt ekstra julefred i form av eksklusive tilbud på overnattinger. Rabatten på 50 prosent er ment å hjelpe de 174 millioner single millennials1 over hele verden som kommer til å være omringet av velmenende, men tidvis plagsomme foreldre, andre familiemedlemmer og par med barn.

Tilbudet gjelder på Hotels.com 26. desember — dagen da mange nordmenn i 20-åra ifølge en fersk undersøkelse føler seg klar for å stikke fra familiejula.

Hotels.com - XmasEscapes - 2019
(Bildekilde: Hotels.com)

En ny undersøkelse fra Hotels.com viser at foreldre kan bruke til sammen 35 minutter i jula på å plage avkommet med det de mener er ansvarsvegring og angst for å bli voksen. Nesten en femtedel av norske millennials (19 prosent) sier at familiemedlemmer kritiserer dem for å ikke gjøre som forventet, for at de ikke tjener nok eller klarer å spare penger (18 prosent) — eller bare det faktum at de er single (17 prosent).

Det å ikke ha kjæreste betyr ikke bare masse fordommer fra familien. Andre kjipe situasjoner kan innebære spørsmål om singellivet og dating (24 prosent), mangelen på romantikk (22 prosent), i tillegg til at man er omringet av par (21 prosent) — og alt dette er nok til å bli både smågretten, oppgitt og føle seg misforstått.

For det er faktisk slik at de fleste single i denne undersøkelsen slettes ikke depper over sivilstatusen sin. Det beste med å kjøre sitt eget løp i jula, er at de kan disponere tiden akkurat som de vil (42 prosent), de trives godt i sitt eget selskap (30 prosent), og de slipper å måtte velge mellom å være hos familien eller svigerfamilien (26 prosent).

Hotels.com - XmasEscapes - 2019
(Bildekilde: Hotels.com)

Det tar ofte ikke mer enn 48 timer før disse unge voksne er klar til å stikke fra hele julamitten. Ifølge en undersøkelse utført av Hotels.com, har de fleste fått nok av festlighetene andre juledag klokka 16.25. Men selv om over halvparten (55 prosent) innrømmer at de på det tidspunktet er lei av «moroa», kommer de seg ikke unna fordi de ikke vil være alene (39 prosent), de har ikke noe annet sted å dra (19 prosent) eller alternativene er for dyre (7 prosent).

Hotels.com viser med XmasEscape-tilbudet at de heier på uavhengige, stolte, bra og single folk. Rabattkoden XMASESCAPE er for alle fornøyde single som gjerne kjører solo denne jula. Rabatten kan kun benyttes av single den 26. desember på overnattinger samme dag.

Emma Tagg, Senior Global PR Manager i Hotels.com sier:

– Det kan bli litt mye med bestemor som stadig lurer på hvorfor du er singel, familie som spør om du kan være barnevakt, eller folk som snoker og spør om hvor mye penger du har. Med XmasEscape-tilbudet slipper du å blakke deg hvis du vil nyte julefreden på et hotell. God jul til alle single der ute som fortjener å unne seg litt ekstra!

Høres dette ut som noe for deg? Benytt deg av XmasEscape-tilbudet ved å gå inn på Hotels.com, velg hotell og bruk rabattkoden XMASESCAPE ved kassen (begrenset antall).

Flere relaterte saker finner du HER

Hotels.com - XmasEscapes - 2019
(Bildekilde: Hotels.com)

Kommentarer