Reiselysten holder seg høy og stabil, viser ferske tall fra Virke Reises befolkningsundersøkelse. På feriebudsjettet strammer vi derimot litt inn.

– Reiselysten blant folk flest er stabilt høy, og det ligger an til å bli et godt år både for utenlandsreiser og ferieturer her hjemme i Norge, sier Line Endresen Normann, direktør for Virke Reise Norge.

Line Endresen Normann (bildekilde Virke)

– Vi reiser som før i alle skolens ferier, og er samtidig flinke til å benytte oss av helger og fridager utenom skolens ferier, sier Sverre McSeveny-Åril, direktør for Virke Reise Utland.

Feriebudsjettet er derimot noe nedjustert fra samme tid i fjor, fra et gjennomsnitt på 41 850 kr pr husstand til  39 250 kr i år.

Kitesurfere på Mar Menor ved Costa Calida i Spania . I bakgrunnen La Manga (foto: ©otoerres)

Spania er sommerfavoritt

72 prosent planlegger sommerferie i 2018, og 62 prosent av de som skal på sommerferie oppgir at de skal en tur til utlandet. Spania er klar sommerferiefavoritt, og hele 34 prosent av de som skal til utlandet oppgir at det er hit de planlegger å reise. Tett etter følger Hellas med 23 prosent.

– Sommer er tid for både norgesferie og en utenlandstur, der turen til utlandet gjerne regnes som hovedferien for mange, sier Sverre McSeveny-Åril i Virke Reise Utland.

Sverre McSeveny-Åril (Bildekilde: Virke)

Bruker helgene til ferietur

8 av 10 oppgir at de vil ta minst en helgetur i løpet av året. 58 prosent planlegger minst en helgetur til utlandet, og da gjerne til storbyer i Europa. Helgeturer til private hytter er fortsatt populært, men vi ser også en liten økning i antall personer som planlegger helgeturer til hoteller og utleiehytter i Norge.

– Hele 43 prosent sier at de vil ta tre eller flere helgeturer i Norge i 2018. Folk har blitt flinke til å benytte helgene til å nyte Norge og ta i bruk både kulturtilbud og natur. Vi ser også at det å dyrke personlige interesser på ferieturer holder seg stabilt høyt, sier Line Endresen Normann.

Kommentarer