Sommer-katamaranen HSC Fjord Cat vil være tilbake i full drift fra lørdag den 27. mai. Hurtigfergen  mellom Kristiansand og Hirtshals ble i påsken rammet av motorproblemer, som igjen skapte  kanselleringer og forskyvninger i trafikken. Nå er feilen avdekket og fra 27. mai er Fjord Cat i normal drift igen.

Konsernsjef Rickard Ternblom (Foto: Fjord Line)

– Det er særdeles gledelig at vårt arbeidende team har lokalisert feilen. For alle involverte har det vært avgjørende med en detaljert utredning slik at problemene ble løst fullt og helt. Det har vist seg å være en meget kompleks feil som har oppstått, men nå har vi endelig kommet til bunns i problemet, sier konsernsjef Rickard Ternblom i Fjord Line.

Han kan berolige alle reisende i sommer. Reparasjoner er i gang, men det tar tid å skaffe til veie nye deler. Skipet vil være klar til innsats i god tid før en hektisk sommerferieperiode. I tiden fram til 27. mai vil Fjord Lines cruiseskip MS Stavangerfjord og MS Bergensfjord legge inn daglige stopp i Kristiansand på vei fra Hirtshals.

Fjord Lines rutetider finner du HER

– To av katamaranens fire motorer ble ødelagt på samme tid. Et slikt sammentreff regnes av eksperter som nesten usannsynlig, men likevel er det tilfelle i denne saken, sier Ternblom.

I flere uker har Fjord Lines motorleverandør og interne eksperter jobbet kontinuerlig for å lokalisere roten til problemene.

–  Vi kan ikke annet enn å beklage overfor alle berørte gjester. Vi har alltid som mål å gi den aller beste service, men vi kan dessverre aldri gardere oss hundre prosent mot uforutsette problemer, sier konsernsjef Rickard Ternblom.

– Sjøreisen med HSC Fjord Cat er den raskeste mellom Norge og Danmark. Det skal den fortsatt være, avslutter han.

Les flere saker om HSC Fjord Cat HER og om Fjord Line HER 

Kommentarer