Passasjerene ombord i Hurtigrutens cruiseskip MS Fridtjof Nansen bes holde seg på lugaren frem til resultatene av coronatesten på skipets mannskapsmedlemmer foreligger.

MS Fridtjof Nansen - ekspedisjonscruiseskip - Hurtigruten - Kleven Verft - 2019
Ekspedisjonscruiseskipet MS Fridtjof Nansen er underveis på et to uker langt cruise fra Hamburg, langs norskekysten og tilbake til Hamburg. Det er 171 passasjerer og 162 mannskapsmedlemmer om bord. (Foto: MotionAir/Hurtigruten)

Ekspedisjonscruiseskipet MS Fridtjof Nansen er underveis på et to uker langt cruise fra Hamburg, langs norskekysten og tilbake til Hamburg. Det er 171 passasjerer og 162 mannskapsmedlemmer om bord.

Mandag bekreftet Hurtigruten at fire besetningsmedlemmer på MS Fritjof Nansen var isolert på grunn av lette forkjøleleseymtomer.
Rederiet gjennomfører nå testing av hele mannskapet om bord.

Alle gjestene vil også bli tilbudt testing, og oppfordret til det. De første testene blir levert i land i Ålesund tirsdag for rask analysering. Inntil testresultatene er klare, blir passasjerene bedt om å holde seg på lugarene sine.

– Vi tar alle forholdsregler. På MS Roald Amundsen er så å si alle besetningsmedlemmene som har testet positivt uten noen form for symptomer. Derfor har vi bestemt oss for å teste alle i mannskapet på ekspedisjonscruiseskipene MS Spitsbergen og MS Fridtjof Nansen for å være på den helt sikre siden. Også alle gjestene på begge ekspedisjonscruiseskipene får tilbud om å teste seg, sier pressevakt Øystein Knoph i Hurtigruten.

MS Roald Amundsen fortsatt i Tromsø

MS Roald Amundsen ligger ved kai i Tromsø. Alle de 158 besetningsmedlemmene på skipet har blitt testet for koronasmitte. 36 har testet positivt for covid-19, mens 122 har testet negativt. 33 av de 36 som er bekreftet smittet er filippinske sjøfolk. De andre er norske, tyske og franske statsborgere.

Les også: 36 Hurtigruten-ansatte testet positivt for covid-19

Fire av besetningsmedlemmene har vært innlagt på Universitetssykehuset i Nord-Norge. Tre av dem skrives ut i løpet av uken. For den siste er situasjonen stabil.

– Det viktigste for oss nå er å ta vare på og følge opp alle våre gjester og kolleger. Vi jobber tett sammen med Folkehelseinstituttet, Tromsø kommune og lokale helsemyndigheter for oppfølging, varsling, videre testing og smittesporing, sier Hurtigrutens kommunikasjonssjef Rune Thomas Ege i en pressemelding.

Hurtigruten bestemte mandag morgen å stoppe alle ekspedisjonscruise-seilinger inntil videre.

Les også: Hurtigruten stopper alle ekspedisjonscruise-seilinger

MS Spitsbergen

Ekspedisjonscruiseskipet MS Spitsbergen er tirsdag på vei til Tromsø fra Svalbard, med planlagt ankomst onsdag ettermiddag.

MS Spitsbergen har en besetning på 70. 20 er norske, 46 er filippinske statsborgere, og fire kommer fra europeiske land. Det er 64 gjester om bord. Tre av fire er norske. Resten kommer fra andre europeiske land.

Skipet skulle etter planen fått levert utstyr for prøvetaking i Adventfjorden utenfor Longyearbyen mandag, men på grunn av tåke kunne ikke flyet med utstyret lande.

– Derfor har vi valgt å seile til Tromsø for å teste alle om bord. Vi er i nær og god dialog med Tromsø kommune om alt det praktiske. I tråd med vår egen smittevernveileder og råd fra myndighetene, har vi bestemt at ingen skal gå i land fra skipet før de først har testet negativt, sier pressevakt Øystein Knoph.

– Ifølge legen om bord er det ingen mistanke om covid-19-smitte verken hos mannskap eller gjester på MS Spitsbergen. Det skal ikke være noen som føler seg syke eller har symptomer som kan forbindes med korona. Men her tar vi selvfølgelig ingen sjanser, sier Knoph.

– Vi tar alle forholdsregler om bord. Vi er i tett dialog med myndighetene i Norge, og følger alle råd og anbefalinger fra dem, sier han.

Flere relaterte saker finner du HER og HER

Kommentarer