Her er det nyeste tilskuddet til Hurtigruten-flåten: En nyoppusset MS Richard With. Skipet, som bærer navnet til hurtigrutens grunnlegger, er spesialbygget for trafikken i Kystruten Bergen — Kirkenes.

Hurtigruten har kjøpt tilbake MS Richard With. Dette bildet viser planen om å bygge langt flere suiter med panoramavinduer, både med og uten karnapper, akterut på dekk 6.(Foto: HURTIGRUTEN)

MS Richard With ble solgt til et komandittselskap i 2002 for å få inn penger i en tid der OVDS sto overfor finansielle utfordringer. Siden den gang har Hurtigruten leid henne tilbake gjennom en langsiktig avtale.

– Ser resultatene av omstillingen

Torsdag signerte Hurtigruten en avtale om å kjøpe skipet tilbake gjennom sitt heleide datterselskap Coastal 1 AS.

– De siste årene har Hurtigruten gått gjennom en stor omstilling, som vi nå for alvor begynner å se resultatene av. Nå har vi de finansielle musklene vi trenger, både for å eie skipet og gjøre de oppgraderingene vi har gledet oss til, sier konsernsjef Daniel Skjeldam i Hurtigruten.

Skal oppgraderes

I løpet av 2018 skal MS Richard With i dokk, der skipet skal gjennom en total ombygging og oppgradering. Blant annet skal alle lugarene og fellesområdene oppgraderes, og skipet vil få langt flere suiter enn i dag.

Som bildet viser, er planen at suitene akterut på dekk 6 skal få store panoramavinduer og karnapper der gjestene kan nyte utsikten til noen av verdens mest spektakulære reisemål.

– MS Richard With er et fantastisk skip, som har en lang karriere foran seg i Hurtigruten, sier Skjeldam.

MS Richard With

  • Hjemmehavn: Tromsø
  • Lengde: 121,8 m
  • Bredde: 19,2 m
  • Dyptgående: 4,7 m
  • Gjester: 590
  • Sengeplasser: 458

Les flere saker om Hurtigruten HER

Kommentarer