Cookøyene som kanskje er mest kjent for sine vakre, hvite strender og krystallklare laguner, får nå sin egen Ukulele festival; The Golden Ukalele Festival. Festivalen går av stabelen 16. mars på Raratonga, og hele seks dager er satt av til dette unike instrumentet som de fleste av oss forbinder med eksotiske Stillehavsøyer og blomsterkranser.

Cookøyene er kjent for sine vakre strender og laguner. (Foto; Dylan Harrison)

Ukulelen er kjent over hele verden, og er først og fremst et instrument som kommer fra Stillehavet. Ukulelen på Cookøyene er ikke bare litt annerledes i formen, men de kaller den også for ukalele. Festivalen, som blir den første i sitt slag på øyene, er et initiativ for å bevare dette lille instrumentets plass i hjertet av Stillehavet.

I løpet av de seks dagene festivalen varer kan man lære å spille ukalele, besøke ukalele-verksteder, gå på konserter, delta i workshops, se danseshow og mye, mye mer. 

Festivalen går av stabelen på Raratonga, en av de 15 Cookøyene. (Foto; David Kirkland)

Det er selvfølgelig både muligheter for å oppleve og lære å spille dette lille, unike instrumentet resten av året også på Cookøyene.

Les mer om The Golden Ukalele Festival HER

De vakre øyene ligger midt i Stillehavet mellom Hawaii og New Zealand, og besøkes – ifølge Fijireiser.no, årlig av drøyt 1200 personer fra Norge, Sverige, Danmark og Finland.

Et par ser på den lokale ukualelen på Punanga Nui markedet. (Foto; Dylan Harrison)

Les mer om Cookøyene HER

Les flere saker om Stillehavsregionen HER

Danseklasse på stranden hører med når man er på Cookøyene. (Foto; David Kirkland)

Kommentarer