En øy utenfor sydvestkysten av Irland fascinerer publikum som ser Star Wars: The Force Awakens. – At Star Wars spilles inn i Irland vil gjøre millioner av mennesker verden over oppmerksomme på det fantastiske landskapet på Skellig Michael, sier Niall Gibbons som er toppsjef i Tourism Ireland

Det som helt frem til premieredagen var den hemmelige og nøye bevoktede slutten på episode sju ble innspilt i september 2014 på Skellig Michael Island, en liten irsk øy som står på UNESCO’s verdensarvliste.

Bortgjemt perle

Siden 1977 har Star Wars-filmene tatt oss med gjennom mange galakser, og denne gangen har regissør JJ Abrams, sammen med skuespillerne og resten av settet, flydd inn til en liten landsby kaldt Portmagee i County Kerry langs Irlands Wild Atlantic Way. Herfra reiste de 12 km over havet til Skellig Michael, som er det reneste paradis for en filminnspilling.

På Skellig Michael kan du utforske de gamle bikubehyttene til fortidens munker. (Foto: Tourism Ireland)

Reisemål for filminteresserte

Film og TV er kjent for å ha stor påvirkningskraft på reisende, og opp til 35 prosent lar det de ser på skjermen påvirke sitt valg av reisemål.

Niall Gibbons, administrerende direktør i Tourism Ireland, er glad for å ha hatt Star Wars-innspillingen på besøk:

At Star Wars spilles inn i Irland vil gjøre millioner av mennesker verden over oppmerksomme på det fantastiske landskapet på Skellig Michael. Det er en utrolig effektiv måte å nå ut til publikum på, og det vil hjelpe med å øke folks kjennskap til Skellig-øyene, sørvestkysten og Irland generelt, og vekke folks interesse for å reise hit.”

Fascinerende øde

Man kan bare komme seg til Skellig Michael med båt, og i dag er øya kun bebodd av fugler. Munker slo seg ned her for mer enn tusen år siden, og bikubehyttene de bodde i er restaurert og åpne for besøkende fra mai til september hvert år, men det er viktig å bestille på forhånd.

Skellig Michael-øyene byr på vill natur og fantastisk utsikt. (Foto: Tourism Ireland)

Kerry er for øvrig også en av kun tre “Gold Tier International Dark Sky“-reservater i verden. Den vakre Melkeveien, Andromedagalaksen, stjerneklynger og stjernetåker er bare noen av de fantastiske synene man kan se med det blotte øye, uten hjelp av astronomisk utstyr eller filtre.

Les mer om Irland HER 

Travelmarkets guide til Irland finner du HER 

Noen tidligere artikler:

Skellig Michael-øyene i Irland er klassisk Star Wars-landskap. (Foto: Tourism Ireland)

Ikke vanskelig å forestille seg at dette er en fremmed galakse…(Foto: Tourism Ireland)

Båt er den eneste måten å komme seg til Skellig Michael på. (Foto: Tourism Ireland)

Er du glad i vill og vakker natur er Skellig Michael et spennende sted å besøke. (Foto: Tourism Ireland)

De gamle bikubehyttene munkene bodde i er åpne for turister mellom mai og september. (Foto: Tourism Ireland)

Kommentarer