Icehotel går nå inn som medlemshotell i hotellgruppen Nordic Hotels & Resorts, som består av utvalgte prestisjehotell i Norden. Frem til nå har NHR hatt 38 frittstående hotell i sin portefølje og den iskalde og verdensberømte destinasjonen 16 mil nord for Polarsirkelen er det siste tilskuddet. 

The Great Escape - Deluxe suite - Icehotel - Jukkasjärvi - Sverige
Deluxe suiten The Great Escape er designet av Marjolein Vonk fra Nederland og Maurizio Perron fra Italia (Foto: Asaf Kliger/©ICEHOTEL)

– Jeg elsker alt Icehotel står for. Det er den mest ekstreme typen av entreprenørskap. De har lykkes med kunststykket å virkeliggjøre en idé som for mange ville blitt sett på som håpløs galskap. Yngve og gjengen har vært pionerer på så mange områder – ikke bare har de skapt arbeidsplasser, de har også blitt et av nord Europas mest interessante reisemål. Jeg er utrolig glad over samarbeidet vi nå går inn i. Sammen skal vi jobbe for at enda flere oppdager Jukkasjärvi og hotellet, sier Nordic Hotels & Resorts grunnlegger Petter Stordalen.

Petter Stordalen (Foto: Tord-Erik Andresen)

Med slagordet “Grav der du står – det meste er ugjort” startet gründeren Yngve Bergqvist verdens første og største Icehotel i 1989. 30 år senere tiltrekker hotellet rundt 70 000 besøkende hvert år fra hele verden – hele året.

– Gjennom de 30 siste årene har vi blitt et symbol for Sverige i mange sammenhenger. Vi ser nå frem til at flere nordiske og svenske besøkende skal få oppleve det arktiske lyset, den krystallklare isen og kunstverkene, sier Yngve Bergqvist, Icehotels grunnlegger.

I 2016 ble Icehotel 365 åpnet, som er en helårsåpen del av Icehotel med Icebar by Icehotel Jukkasjärvi og 18 rom med is og snø, hvorav ni er luksuriøse suiter med private, oppvarmede, velværerom med badstue og badekar eller dusj og andre nødvendige fasiliteter tilknyttet rommet. Icehotel 365 drives av 800 kvm solcellepaneler installert på taket.

I forbindelse med åpningen tilbake i 2016 ble raskt klart at et av målene var å styrke posisjonen i det nordiske markedet, gjennom hele året. Kort tid etter startet dialogen med Nordic Hotels & Resorts.

– Nordic Hotels & Resorts er en sterk samarbeidspartner for å videreutvikle seg i det nordiske markedet, og dette samarbeidet er en viktig milepæl for oss som vi er veldig glade og stolte av, sier Icehotels administrerende direktør Malin Franck.

Kontakten mellom de to aktørene går langt tilbake. Allerede i 2002 startet et samarbeid da verdens første permanente isbar åpnet på Hotel C i Stockholm. Siden den gang har den 40 tonn tunge Icebar vært en av Stockholms mest populære barer for besøkende.

– Dette er en naturlig fortsettelse av samarbeidet vårt, og jeg liker ideen om at Icebar Stockholm kan vekke nysgjerrighet og begeistring hos gjestene til å reise og utforske Jukkasjärvi på et senere tidspunkt, sier Stordalen.

Som medlemshotell i Nordic Hotels & Resorts beholder hotellet sitt eget varemerke og konsept. Icehotel vil fortsette å være et uavhengig gründerhotell med kunsten, kreativiteten og gjestene i fokus – og nå med fordelen av å være del av et stort fellesskap.

Icehotel er nå en del av en hotellgruppe med noen av Nordens mest verdsatte og prisbelønte hoteller som Copperhill Mountain Lodge, Yasuragi, At Six, Hotel Kämp, The Thief og Villa Copenhagen. Hotellet er nå tilknyttet Nordic Choice Club lojalitetsklubb, som tilbyr medlemmene tilbud og rabatter på over 200 hotell i Norden.

Flere relaterte saker finner du HER og HER

Kommentarer