Icelandair feiret sitt 80 årsjubileum i 2017 og markerte det på en spesiell og visuell måte: Et Boeing 757-200 fra den eksisterende flyflåten er transformerert til en flyvende utgave av ikke bare Islands, men Europas, største isbre “Vatnajökull”.

Alle fly i Icelandairs flåte er oppkalt etter islandske vulkaner og i 2015 ble “Hekla Aurora” skapt etter inspirasjon fra vulkanen Hekla og nordlyset. Det er samme kunstnere som står bak forvandlingen til “Vatnajökull” og prosessen er ganske usedvanlig og komplisert, da dekoreringen er gjort for hånd.

Les også: Icelandair nå med “nordlysgaranti” ombord i flyet Hekla Aurora

Reisen og opplevelsen begynner ikke først når man lander på Island eller på en av Icelandairs andre destinasjoner, men fra det øyeblikk man går om bord. “Vatnajökull” blir et flyvende stykke Island, slik som “Hekla Aurora” er.

25 personer brukte 24 dager og 195 liter maling for å gjengi isbreen, 1.062 liter i alt for å dekke hele flyet. Kabinen holdes i “is- og vannfarger”, kabinlyset er i stemningsfullt blått og alt fra nakkestøtter til matvogner og servietter er dekorert for å gi en så autentisk opplevelse som mulig.

Det er masser av aktivitet under isbreutgaven av Vatnajökull. Under iskappen romsterer tre av Islands 30 aktive vulkaner og det er registrert omkring 60 utbrudd de siste 800 år.

Isbreen dekker ca. 8.100 km2, hvilket er 8% av Islands areal og betraktes som en av syv naturvidundere i Europa. Iskappen er noen steder helt opp til 1.000 meter tykk, i gjennomsnitt 400 m tykk.

Det gir mening å ha en flyvende ambassadør for Europas største isbre da Icelandair støtter non-profit organisasjonen Friends of Vatnajökull, som ble stiftet i 2009. Organisasjonens primære oppgave er å spre kjennskap til isbreen og nasjonalparken, fremme forskning og dele kunnskap, og sist, men ikke minst være medvirkende til at så mange som mulig kan oppleve nasjonalparken og den helt unike naturen.

Les flere nyheter om Icelandair HER

Les også: Icelandairs Hekla Aurora på finbesök i Sverige – Det er ikke hver dag man kan fejre 70 års dag (video)

Kommentarer