Island fikk en kjempestart på VM med 1-1 mot Argentina, samtidig landet sin 100 års uavhengighet i disse dager. Flyselskapet Icelandair markerer dette med å male et av sine Boeing 757-300 som det islandske flagget. Flyet skal fly Islands fotballsupportere til årets fotball-VM i Russland.

Island er det minste landet noen sinne har kvalifisert seg til et av verdens største idrettsarrangementer.  For å illustrere dette har flyet blant annet grønt teppe i flyet for å gi inntrykk fotballbanen og med det islandske flagget på nakkestøtten.

Icelandair med “oppmerket” fotballbane i anledning årets VM i Russland (bildekilde: icelandair)

Björgulfur Johannsson, President og CEO hos Icelandair sier:

– Vi ville gjøre noe helt spesielt for å markere denne milepælen i vår historie og håper at både islendinger og våre gjester fra hele verden vil få en god opplevelse i dette flyet. Sammen med vår islandske service, ønsker vi også at våre reisende har en fin reise og opplever islandsk kulturarv allerede før de går av flyet.”

Alle Icelandair sine fly er oppkalt etter islandske vulkaner eller andre av øyas naturperler. Dette flyet er døpt etter en av Islands nasjonalparker og vil fly på samtlige ruter.

Dette er det tredje flyet av spesielle fly etter ’Aurora’ og ’Vatnajökull’ som ble introdusert i henholdsvis 2015 og 2017. Navnene er inspirert av nordlyset og Europas nest største isbre.

Icelandair er sponsor av det Islandske landslaget, og tidligere i år lanserte de Team Iceland Stopover. Dette er en rekke 90-minutters fotballinspirerte aktiviteter man kan oppleve om man benytter seg av deres Stopover-tjeneste. Tjenesten er tilgjengelig ut juni 2018.

Les mer om Team iceland Stopover HER – Les flere saker om Icelandairs Stopoverkonsept HER – Flere saker om Icelandair finner du HER 

Icelandair har malt et av selskapets Boeing 757-langdistansefly i samme farger som det islandske flagget (bildekilde: icelandair)

Kommentarer