Nye avgangstider skal få Icelandair til å vokse og effektivisere driften på Keflaviks internasjonale flyplass. Flyselskapet lanserer en rekke nye flyavganger, for å utvide sitt nettverk og gi passasjerene som reiser til og fra Nord-Amerika og Europa flere alternativer.

Utsikt fra Icelandairs Boeing 737MAX (foto: Icelandair)

De nye flyavgangene til Icelandair kommer i tillegg til dagens avganger, og begynner i mai 2019. Selv om den andre avgangs-“batchen” blir mindre, vil flere fly operere til større byer i Europa: Amsterdam, Berlin, Brussel, København, Frankfurt, Hamburg, München, Oslo, Paris, Stockholm og Zürich. I Nord-Amerika vil den nye tjenesten gjelde i Boston, Chicago, Minneapolis, New York, Toronto og Washington, DC.

De nye avgangene gir også muligheter til å komme inn på nye markeder, forbedre servicen og øke fleksibiliteten i nettverket. Siden Keflavik allerede har begrenset kapasitet på morgenen og ettermiddagen, vil de nye avgangene lette når det er ledig plass ved gaten. Ved å kombinere disse avgangene inn i reisen får passasjerene flere alternativer til og fra sitt endelige reisemål.

De nye avgangene fra Nord-Amerika ankommer Island kl. 09:30 med forbindelser til Europa som går rundt kl. 10.30. Fly fra Europa lander på Keflavik rundt 18:30 med avganger til Nord-Amerika ca klokken 20:00.

– Vi har forberedt disse endringene en stund og de representerer en ny milepæl i selskapets vekst for fremtiden, sier Bogi Nils Bogason, konsernsjef i Icelandair.

– Vi forbedrer vårt nåværende rutenettverk, samtidig som vi introduserer et nytt produkt. Passasjerene får flere valg om når de vil reise. De har muligheten til å få litt ekstra tid på morgenen på flyreiser fra Island til Europa, samt en hel dag på Island før de reiser videre til Nord-Amerika. Vi satser også på å rette opp ubalansen som ruteplanene hadde i 2018.”

De ekstra flyavgangene er en del av den pågående fornyelsen av Icelandairs flåte. De skal få seks nye Boeing MAX-fly tidlig neste år, i tillegg til de tre som ankom i år.

– Vår nye og voksende flåte utfyller endringene i vårt rutenettverk. Vi kommer til å optimailisere utnyttelsen av våre fly, samtidig som vi begrenser trykket på Keflavik lufthavn, som i sin tur bedrer passasjeropplevelsen. Endelig rutelplan for 2019, med potensielle nye destinasjoner, kanselleringer og andre endringer, er fortsatt under vurdering og annonseres senere i år, sier Bogason.

Mer  informasjon om Icelandairs ruteplan finner du HER (ekstern lenke)

Les også: Icelandair med eget transatlantisk øl (juni 2018)  – Icelandair flagger for Islands 100 års selvstendighet (juni 2018)

Flere saker om Icelandair finner du HER 

Kommentarer