“Ahead of Time” – en luftig teaterproduksjon på flyet fra London til New York, med Icelandair sine egne ansatte som skuespillere.

Kolbrún Aðalbjörg Hjartardóttir spilte hovedrollen som Edda i “Ahead of Time”. (AP Photo/Tim Ireland)

Icelandair leverte en helt ny type luftig underholdning med teaterproduksjonen “Ahead of time”. Stjernene i stykket er Icelandair sine egne ansatte, sammen med profesjonelle skuespillere. Sammen engasjerte de publikum fra avgang på Heathrow til touchdown i New York under en flyging høsten 2017. Denne helt spesielle forestillingen fant sted over 11 timer og over tre land, med en transatlantisk scene som bakteppe.

Icelandairs egne ansatte spilte allle rollene i “Ahead of Time”- en 11 timer lang forestilling fra London til New York via Island. (AP Photo/Tim Ireland)

Denne flygningen markerte starten på Stopover Pass, en serie med gratis opptredener for passasjerer med Icelandair sine egne stjerner.

For at teateret skulle bli en realitet, har Icelandair samarbeidet med Gideon Reeling – spesialister innen interaktivt teater, hvor publikum mer eller mindre er en del av skuespillet. For å feire Icelandairs 80-årsjubileum, var temaet i stykket flyselskapets rike historie. Hovedpersonen Edda tok publikum med på en tidsreise, hvor man ser flyselskapets filosofi innen temaer som kvinnelig frigjøring og likestilling.

Icelandairs egne folk besatte allere rollene (AP Photo/Tim Ireland)

Visste du at Icelandair på kvinnefrigjøringsdagen 8. mars 1999, fløy for første gang et fly utelukkende med kvinnelig besetning?

Ved å reise gjennom tiden, fikk gjestene oppleve ulike epoker over 80 år. Passasjerer opplevde livet før internett, noe som gir en forståelse av flybestilling før digitaliseringen – billettene ble håndskrevet på papir og lagret i en skoeske! Publikum (passasjerene) fikk oppleve en meny inspirert fra 1950-tallet, en sikkerhetsdemonstrasjon gitt av en flyvertinne fra «The swinging ‘60s», moderne ballett ved gaten – og til og med en serenade fra en bonde fra 1937 som fremførte en islandsk folkesang. En kunngjøring fra piloten ga passasjerene innsikt i mulighetene innen fremtidens flyreiser, med månelandinger i horisonten.

På Keflavík International Airport (AP Photo/Tim Ireland)

Kolbrún Aðalbjörg Hjartardóttir, som spiller Edda, sier:

– Forberedelsen til denne forestillingen har vært utrolig. Jeg er stolt over å kunne vise frem mitt lands historie og være en del av noe som virkelig kan inspirere andre. ”

‘Ahead of Time’ er den første i en rekke av gratis Stopover Pass-forestillinger, som blir arrangert i forbindelse med selskapets 80-års jubileum. Dette ble gjort etter at man fant ut at passasjerer ønsker bedre kundeservice og mer unik underholdning med en «human touch»; Icelandair har satt seg som mål å oppfylle begge.

 

Les mer om hvordan du kan forvandle boardingpasset til et Stopover Pass HER – Les flere saker om Icelandair HER 

Icelandair ansatte i “Ahead of Time” på Heathrow (AP Photo/Tim Ireland)

 

Kommentarer