Årets Reggae Sumfest arrangeres i dagene 13.—20. juli. Da feirer frodige Jamaica sin årlige sommerfestival for 27. gang.

Programmet for årets utgave av den ukelange Reggae Sumfest på Jamaica er spekket med fester og opptredener både morgen og kveld.

Her kan man velge i blant annet en brunsjfest på stranden 14. juli kl. 6—13, en street dance-fest 15. juli kl. 19 og et «all white party» om kvelden 16. juli.

Arrangementets høydepunkt er de to store festene 19. og 20. juli. Her er plakaten fylt med reggaeartister. Blant artistene finner vi Beenie Man og Bounty Killer den 19. juli, mens Protoje, Jah 9 og Romain Virgo er de største trekkplastrene dagen etter – den 20. juli.

Reggaemusikken ble i november 2018 tatt med på UNESCO-listen som immateriell kulturarv og hylles av FN-organisasjonen som et redskap for å skape sosialt engasjement med budskap om medmenneskelighet og kjærlighet.

Reggae har sin opprinnelse i 1960-tallets Jamaica, hvor musikken både avspeilet det harde og fattige livet og den ukuelige livsgleden hos beboerne i slummen.

Det mest kjente reggaeikonet er Bob Marley, som ble verdenskjent med sanger som «No Woman No Cry» og «Get Up, Stand Up». Gjennom Bob Marley og andre jamaicanske artister er reggae i dag blitt utbredt over hele verden, og musikken har også vært inspirasjon til nye stilarter.

Les mer om Reggae Sumfest på Jamaica HER og om Jamaica HER

Kommentarer