Både passasjeren – statsekretær Aase Marthe J. Horrigmo (H) i Samferdselsdepartementet og piloten Avinor-sjef Dag Falk-Petersen kom uskadd fra det da Norges eneste el-fly måtte nødlande ved et vann ikke langt fra Arendal lufthavn Gullknapp i Froland.

Avinors el-fly under en første offisielle elektriske flyturen i Norge, som fant sted mandag den 18 juni 2018 på Oslo lufthavn (foto: ©otoerres)

Nødlandingen skjedde under er flyvning i forbindelse med Arendalsuka. Avinors konsernsjef Dag Falk-Petersen var selv pilot under hendelsen:

– Under flygningen opplevde jeg at motorkraften ble så redusert at det ikke var mulig å nå frem til flyplassen>, og valgte derfor å gjennomføre en sikkerhetslanding, sier Falk-Petersen i en pressemelding.

Hendelsen, som skjedde like før klokken 15:00 onsdag 14. august, vil bli rapportert i henhold til regelverket og vil bli gransket av Statens havarikommisjon.

Avinors el-fly er av typen Pipistrel Alpha Electro og er bygget i Slovenia. Det har plass til to passasjerer, en rekkevidde på 130 kilometer og kan holde seg i luften i en time.

Les mer om Pipistrel, Alpha Electro G2 HER og HER – Flere saker om el-fly finner du HER

Les også: Norges luftsportforbund og Avinor kjøper Norges første elektriske fly (november 2017) – Widerøes mål er å ha første kommersielle elflygning innen 10 år (juni 2018).

Daværende samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen var passasjer og Avinorsjef Dag Falk-Petersen pilot under den første offisielle elektriske flyturen i Norge (foto: ©otoerres)

kilder: avinor, vg.no, nrk.no

Kommentarer