– Statens vegvesen har et viktig samfunnsoppdrag i samferdselssektoren. Etaten har tunge oppgaver innenfor utbygging, drift- og vedlikehold av vei, trafikksikkerhet, trafikant og kjøretøy og langtidsplanlegging. Med Ingrid Dahl Hovland får vi en svært dyktig og meget kompetent vegdirektør med tung ledererfaring fra bransjen. Jeg er glad for at hun har takket ja til denne viktige jobben og er klar til å starte om kort tid, sier samferdselsminister Jon Georg Dale.

Ingrid Dahl Hovland - Direktør - Nye Veier AS - Statens vegvesen
– Med Ingrid Dahl Hovland får vi en svært dyktig og meget kompetent vegdirektør med tung ledererfaring fra bransjen, sier samferdselsminister Jon Georg Dale. (Foto: Henrik Jonassen/SD)

Administrerende direktør Ingrid Dahl Hovland ble i statsråd fredag den 11. oktober tilsatt som ny direktør i Statens vegvesen i et åremål for seks år.

Ingrid Dahl Hovland har vært administrerende direktør i Nye Veier AS siden oppstarten i 2015. Hun har tidligere jobbet 10 år i Statens vegvesen, og har erfaring som leder i Selvaagbygg, Veidekke og Spenncon AS.

Dahl Hovland er 60 år gammel og utdannet sivilingeniør fra Norges tekniske høgskole (NTH — dagens NTNU), med spesialisering i berg- og anleggsteknikk.

Stillingen som vegdirektør ble utlyst 1. juli, som følge av at Terje Moe Gustavsen gikk bort 4. mai i år. Dahl Hovland er ventet å tiltre 1.november 2019.

Les også: Vegdirektør Terje Moe Gustavsen er død (mai 2019)

Kommentarer