Eiendomsselskapet MIRIS, som har utviklet et unikt nullutslippshotell ved foten av Svartisen, har signert en avtale med de internasjonalt anerkjente hotelloperatørene Adrian Zecha og Jonathan Breene.

Slik blir det nye , planlagte hotellet ved Svartisen (Fotokreditt: Snøhetta)

Adrian Zecha er grunnleggeren av hotellkjeden Aman Resorts og Jonathan Breene er mannen bak Setai Resorts

Hotellinvestorene har sans for hoteller på desentraliserte steder, og har trålet det Skandinaviske markedet i lang tid på jakt etter det rette hotellet. Da de oppdaget hotellkonseptet SVART, utviklet av MIRIS og Snøhetta, falt alle brikker på plass. Hotellkonseptet sammenfaller med deres visjon om å skape den ultimate opplevelsen for den eventyrlystne. 

Jan Gunnar Mathisen i MIRIS og Adrian Zecha. (bildekilde: miris)

– Jeg falt for hotellets unike beliggenhet ved foten av Svartisen, et design som tar omgivelsene på alvor og bruker tradisjonell byggeteknikk, sier Adrian Zecha.

Gjestene blir fraktet i båt

SVART blir et hotell for gjester som er opptatt av autentiske opplevelser, natur og bærekraft. Hotellet er kun tilgjengelig via sjøveien, og i tråd med prosjektets konsept vil gjestene bli fraktet i båt drevet av fornybar energi.

– Vi er henrykt over at Adrian og Jonathan vil samarbeide med oss og gå inn som hotelloperatører. Valget falt på dem på grunn av deres lange erfaring og ekspertise med eksepsjonelle hoteller rundt om i verden. Vår visjon for SVART passet med deres tanker og visjoner rundt design, miljø og lokasjon, sier administrerende direktør i MIRIS, Jan Gunnar Mathisen.

SVART vil ligge rett ved Svartisen og blir kun tilgjengelig med båt (Fotokreditt: Snøhetta)

Hotellet blir verdens nordligste nullutslippshotell og vil ha en minimal påvirkning på omgivelsene. Uttrykket powerhouse gjelder alle bygninger som i løpet av 60 år genererer mer energi enn det som kreves for å bygge, drive og rive bygningen.  Zecha ønsker å skape en bærekraftig turistdestinasjon som tar hensyn til særtrekkene i nærområdet.

Reguleringsplanene for SVART ble godkjent av Meløy kommune for to måneder siden. Byggeprosessen forventes å starte innen utgangen av 2019.

Nettsidene til Aman Resorts og Setai Resorts finner du HER og HER

Kommentarer