Nye Oslo lufthavn ble tildelt den prestisjetunge prisen «Best Airport Terminal Design» under den store kongressen Future Travel Experience Global i USA. – Dette er en stor anerkjennelse av arbeidet som har blitt nedlagt av Oslo lufthavn og våre arkitekter og øvrige samarbeidspartnere, sier direktør for terminaldrift ved Oslo lufthavn, Thorgeir Landevaag.

Vinnerne av den 7. FTE Global Awards i Las Vegas: Delta, Qatar Airways, ATL, KLM, LHR, MIA, LGW, OSL, SITA og SeatAssignMate (bildekilde; futuretravelexperience.com)

Oslo lufthavn vant prisen i konkurranse med andre lufthavner i verden, hvor Dallas og Zagreb lufthavner også deltok i finaleheatet. Future Travel Experience Global-konferansen er en internasjonal møteplass for flyselskaper, lufthavner, myndigheter og andre aktører tilknyttet luftfartsbransjen.

Oslo lufthavn Gardermoen (©otoerres)

Les også: Oslo lufthavn sikter mot Europa-toppen

Bærekraftige løsninger

I begrunnelsen for prisen, trekker juryen særlig fram fokuset på bærekraftige løsninger i forbindelse med lufthavnutvidelsen. Det gleder også arkitekten bak lufthavnutvidelsen:

– Dette er en svært hyggelig anerkjennelse for hele teamet og et bevis på at norsk arkitektur, ingeniørkunst og design står sterkt internasjonalt. Vi setter spesielt pris på at juryen har vektlagt bærekraft som et av bedømmelseskriteriene, sier principal partner i Nordic — Office of Architecture, Gudmund Stokke.

– Det viktigste for oss er å levere det de reisende forventer av oss hver eneste dag. En slik anerkjennelse er samtidig en anerkjennelse av jobben som er gjort, og det at vi samtidig har blitt kåret til Europas punktligste flyplass i denne perioden er et godt vitnesbyrd for hele organisasjonen, avslutter Landevaag.

Les mer om prisen HER

Les flere nyheter om Oslo Lufthavn HER og HER — Les mer om Nye Oslo Lufthavn 2017 HER 

Ved utløpet av 2018 ønsker Oslo lufthavn å være Europas beste. (Foto: Avinor Oslo lufthavn/Espen Solli)

Kommentarer